Tânãra care si-a aruncat copilul la tomberon mai stã o lunã dupã gratii

Încã o lunã dupã gratii. Cecilia Vormair, tânãra din municipiul Petrosani care si-a aruncat bebelusul la tomberon va mai sta dupã gratii încã 30 de zile. Femeia este anchetatã pentru tentativã de omor asupra unei victime aflatã în imposibilitatea de a se apãra.

„Instanta a admis cererea Parchetului de pe lîngã Tribunalul Hunedoara si a dispus prelungirea arestãrii preventive cu 30 zile. Instanta a respins cererea de înlocuire a mãsurii arestãrii preventive cu mãsura obligãrii de a nu pãrãsi tara sau localitatea”, se aratã în decizia Tribunalului Hunedoara.

Tînãra si-a abandonat bebelusul la un container de gunoi din spatele blocului în care locuia, imediat dupã ce l-a nãscut, iar micutul a fost salvat de cãtre un gunoier. Cînd a ajuns la spital, bebelusul avea o temperaturã de doar 30 de grade Celsius. Micutul a fost aruncat pur si simplu în container dupã cum, femeia le-a arãtat anchetatorilor la reconstituire, iar acest lucru i-a determinat pe procurori sã schimbe încadrarea juridicã a faptei din „punerea în pericol a unei persoane care nu se poate apãra” în „tentativã de omor”. Mama bãietelului le-a mai spus anchetatorilor cã a vrut sã scape de prunc de teamã ca iubitul ei sã nu o pãrãseascã.

Cecilia Maria Vormair a nãscut singurã în apartamentul închiriat împreunã cu concubinul ei pe strada Saturn din cartierul Aeroport. Cînd a simtit cã i-a venit sorocul, femeia a plecat din pat de lîngã iubitul ei, taximetrist în Petrosani, a mers într-o camerã alãturatã si a nãscut. Cu o foarfecã a tãiat cordonul ombilical si fãrã sã se gîndeascã la viata bebelusului, l-a aruncat în gãleata de gunoi dupã ce în prealabil îl înfãsurase în mai multe haine si într-o pungã din plastic. Si-a luat pe ea un hanorac cu glugã si s-a dus la containerul de gunoi din apropiere unde a aruncat copilul fãrã sã aibã nici o remuscare.

Monika BACIU