Tânără abuzată sexual de un recidivist

F ata a fost luată dintr-un club și dusă într-o zonă izolată unde, sub amenințarea că va fi abandonată, a fost obligată să întrețină relații sexuale cu recidivistul. Individul a profitat de faptul că tânăra consumase substanțe halucinogene și avea doar 15 ani, adică insuficient dezvoltată psihic.
În urma cercetărilor s-a stabilit că fapta comisă de recidivist a avut loc în vara acestui an la un local din Vulcan, unde adolescenta de 15 ani a fost ”agățată” de individ. Acesta a văzut-o drogată și i-a spus că o duce acasă, la Uricani, iar pe drum i-a cerut să meargă la el acasă. Fata a refuzat, motiv pentru care recidivistul i-a spus că o va duce la Câmpul lui Neag, într-o zonă fără semnal, și o abandonează.
”Persoana vătămată a fost în final de acord și a mers în locuința inculpatului, unde, de teamă, a acceptat să-i facă inculpatului sex oral, după care a întreținut forțat, fiind ținută de mâini și de picioare, relații sexuale vaginale cu inculpatul”, se arată în dosar. P.Vasilică (30 de ani) a fost arestat preventiv și acuzat de viol, iar procesul se află pe rolul Judecătoriei Petroșani. Recidivistul a fost liberat condiționat la data de 16 martie 2021, iar infracțiunea de care este acum acuzat a fost comisă la circa trei luni distanță. Acest aspect a contat în decizia instanțelor de judecată de a-i prelungi măsura arestului preventiv. În fața judecătorilor a susținut că, de fapt, a fost o persoană binevoitoare față de adolescentă, pe care a transportat-o, i-a furnizat mâncare și a înțeles să o ajute pentru că îi era frică să se ducă acasă, ”invitând-o să doarmă în locuința lui sau acceptând cererea acesteia de a o lăsa să doarme la el și numai după ce a întrebat-o de mai multe ori dacă e de acord să meargă la locuința lui”.
Motivările individului n-au fost de natură să-i convingă pe magistrații Tribunalului Hunedoara să-l lase sub control judiciar ori arest la domiciliu.