[ Tânăr rătăcit între Pasul Vâlcan și Straja, recuperat de salvatorii montani ]

Un tânăr de 19 ani din Vulcan a pus pe jar autoritățile, după ce a plecat într-o expediție pe munți. A fost norocul lui că salvamontiștii l-au găsit după lăsarea întunericului și l-au coborât în siguranță.

E sezonul drumețiilor, însă, în munte, vreme este extrem de schimbătoare, iar ceața îi pune în dificultate și pe cei mai buni montaniarzi.
Apelul de salavare a fost primit de salvamontiștii din Straja, sâmbătă dimineață și ore bune toată lumea l-a căutat. Tânărul plecase din Pasul Vâlcan și dorea să ajungă la Straja. Doar că socotelile i-au fost încurcate rău de vremea din munte. S-a rătăcit și greu a fost depistat de salvamontiștii din Straja.
„ A plecat sâmbătă din Pasul Vâlcan spre Vârful Straja, iar mai apoi voia să coboare în stațiunea turistică Straja. Înainte de a ajunge pe vârful Straja, fiind ceață, s-a rătăcit și a ajuns în zona Șusița. Acolo a apelat 112. A intrat Salvamont Gorj, care ne-au alertat pe noi.
Apoi tânărul a prins un pic de vizibilitate. A reușit să se îndrepte spre Vârful Straja, dar iar a venit ceața și între timp a prins releul dispeceratului din Hunedcoara, pe 112. În jurul orei 9,30 seara, o echipă de la Salvamont Lupeni l-am găsit în perfectă stare de sănătate și am pornit evacuarea lui”, a spus George Resiga, șeful Salvamont Straja.
Tânărul a ajuns sâmbătă seara, în jurul orei 22,00, la Straja, iar de acolo a plecat acasă.
Salvamontiștii atrag tuturor atenția să ia în calcul că la munte e ceață și să țină traseele marcate, în timpul fiecărei expediții. Astfel de evenimente pot deveni dramatice, dacă rătăciții se și accidentează.
Diana Mitrache