Tâlharul din Vulcan și-a primit sentința

P archetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a cerut o pedeapsă mai mare, procurorul considerând că zece ani de închisoare este prea puțin. Acesta a motivat că instanța de fond trebuia să țină seama că individul este un recidivist abia ieșit din pușcărie.

A. Wilmus de 23 de ani, din Vulcan, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru infracțiunea de tâlhărie calificată urmată de moartea victimei.
Recidivistul a tâlhărit un localnic în vârstă de 67 de ani, profitând de faptul că omul era băut. Victima
l-a prins de hanorac pentru a-l împiedica să fugă, dar tânărul s-a smucit pentru a-și asigura scăparea, respectiv l-a lovit în față și a produs dezechilibrarea pensionarului, care a căzut și s-a lovit în zona capului. Rănile suferite au fost grave și i-au pus viața în pericol, iar la data de 26.11.2020 a survenit decesul omului.
Procurorul de caz a
solicitat prin apelul făcut la
Curtea de Apel Alba Iulia să se pronunțe o condamnare situată la maximul special, adică de 20 de ani închisoare. Și Wilmus a făcut apel la sentință fără a-l motiva.
Curtea a respins apelul declarat de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara și l-a admis pe cel al inculpatului.
Totuși, magistrații au desființat sentința primei instanțe cu privire la modalitatea de aplicare a pedepselor complementară și
accesorie.
Prin urmare, recidivistul rămâne cu pedeapsa de 10 ani de pușcărie, sentința fiind definitivă.