Taia, popas cu cãrti

Apa Serv a montat mai multe filigorii în zonele în care sunt statii de tratare a apei si, în una dintre acestea poti citi chiar  Biblia, ori poti apela la lecturã, într-un scurt popas.
Pe Taia, în drum spre Auselu, ori spre cheile de o frumusete uluitoare, zeci de oameni vin cu bicicletele si, când opresc la popasul unde îsi pot umple bidoanele cu apã, au surpriza sã fie ca  într-o mini-bibliotecã. Cãrti despre cãlãtorii îi întâmpinã, iar cei care au adus acolo lectura, în mijlocul naturii, spun cã au fost surprinsi sã aibã si trecere initiativa lor.
„Initiativa îi apartine colegului nostru Nicu Tãnascu. El a adus cãrti prima data, iar apoi am mai adus si noi de acasã câte o carte, douã. Au fost si oameni care, când au vãzut asta, venind din Petrosani, la tura urmãtoare, au adus si ei cãrti. Oamenii se bucurã, le place. Se opresc sã citeascã. Mai le iau si acasã, unii le si aduc”, spune Ioan Rus, angajat al Apa Serv Valea Jiului, la statia Taia.

Si ce poate fi mai frumos si mai inspirat, decât sã parcurgi si câteva pagini, în momentele în care iesi la plimbare.
Oricine poate lua si cu împrumut acele cãrti, iar oamenii de la statia de tratare a apei recunosc cã unele nu au mai fost deocamdatã înapoiate, însã, au apãrut altele noi si ideea merge mai departe. Iar cãrtile vin în completarea semnalului de internet, care si el îi atrage pe turistii ce tranziteazã aceastã zonã minunatã.
„Unii mai si citesc, se mai si odihnesc, altii vin sã aibã internet. Vine foarte multã lume, tinând cont cã unii merg la Lunca Florii, iar pe lângã sunt si multe cabane si deci se circulã si e multã lume ”, ne-a mai spus Ioan Rus.
Popasul de pa Taia este cel de al treilea inaugurat în luna iulie 2018, de angajatii de la Apa Serv, care, de-a lungul timpului, a investit si în zonele verzi ale oraselor si a creat aceste oaze de liniste din care poti procura apã.
Diana Mitrache