Suvenirul care l-a dat de gol

U n recidivist din municipiul Brad a profitat de neatenția angajatei unui bar din localitate și i-a furat două portofele în care avea suma de 1000 de lei.

Tot într-un portofel se mai afla și o iconiță bisericească, iar hoțului i-a plăcut atât de mult încât a păstrat-o. Anchetatorilor le-a fost ușor să probeze că el este autorul furtului. ”Inculpatul se afla în barul (…), și profitând de faptul că se afla singur în bar, persoana vătămată ieșise afară pentru a fuma o țigară, a sustras din geanta acesteia care se afla după tejgheaua barului, două portmonee în care se aflau documente și suma de 1000 lei. La scurt timp persoana vătămată a
constatat dispariția celor două portmonee motiv pentru care a anunțat poliția. Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde l-au identificat pe inculpat, care fusese adus între timp dintr-un alt local de către martori. În prezența celor doi martori și a persoanei vătămate, polițiștii i-au cerut inculpatului să scoată ce are în buzunare, ocazie cu care acesta a scos printre altele o sumă de bani formată din mai multe bancnote, fără a fi numărată la momentul respectiv. (…) Persoana vătămată a făcut referire la faptul că între bancnote avea şi o iconiţă, iar din (…) raportul întocmit de organele de poliţie rezultă că, cu ocazia percheziției corporale a inculpatului, s-a descoperit printre bancnote şi iconița sus menționată”, se arată în dosar. Individul a fost condamnat de Judecătoria Brad la 1 an și 4 luni de închisoare, dar procurorii din Brad au făcut apel la sentință. Aceștia au susținut că inculpatul s-a sustras urmăririi penale şi cercetării judecătorești, fiind judecat în lipsă, astfel că nu există nicio justificare să primească pedepse orientate spre minimul prevăzut de lege. Curtea de Apel Alba Iulia a dat dreptate procurorilor și a apreciat că pedepsele aplicate de către instanța fondului nu au fost judicios. Prin urmare, instanța de apel a majorat pedeapsa recidivistului de la 1 an și 4 luni închisoare la 2 ani de închisoare cu executare.