Sute de pasageri blocati in trenuri din cauza unui incendiu la o locomotiva

Peste 900 de pasageri au fost blocati azi noapte timp de mai multe ore in trenuri din cauza unui incendiu la locomotiva unui tren de marfa. Incendiul a izbucnit la locomotiva unui tren marfar aflat intre statiile Merisor si Banita.
Incidentul de pe calea ferata a generat blocarea circulatiei feroviare intre statiile Simeria si Petrosani. Aproximativ 900 de pasageri din 6 trenuri oprite in garile Bretea, Pui, Baru, Crivadia si Petrosani adic? 5 trenuri accelerat (1822, 1996, 2024, 2023, 1823), care se indreptau spre Mangalia, Constanta, Targu Jiu, Cluj si Simeria si un tren international (1471) care se indrepta spre Burgas au stat mai multe ore pân? când autorit??ile au g?sit o solu?ie alternativ?. Trei trenuri in care se aflau aproximativ 800 de pasageri au fost redirectionati spre litoral pe o ruta ocolitoare. Ceilalti pasageri care calatoreau spre Petosani si Targu Jiu au fost imbarcati in mijloace de transport in comun si transportati spre destinatie.
De asemenea pasagerii blocati in Petrosani au fost preluati cu mijloace de transport in comun si mutati intr-un tren care a fost redirectionat spre Simeria.
Pentru stingerea incendiului pompierii au avut nevoie de 2 autospeciale cu capacitate de 5.000 si 9.000 litri. Misiunea lor a fost extrem de dificil? deoarece incendiul se manifesta intr-o zona inaccesibila interventiei, din cauza terenului impracticabil si periculos de la calea de acces pana la locul in care se afla garnitura de tren.
Marius Mitrache