Termoficarea trebuie tratatã ca o situatie de urgentã, însã, edilii din Valea Jiului cer sã fie tratati si locuitorii de aici cu mãsura cu care sunt tratati cei din Deva.
Asta face referire la faptul cã abonatii  sistemului din Deva sunt avantajati, în timp ce sute de oameni din Petrosani asteaptã ca aceeasi firmã sã îi trateze si pe ei la fel.
„Solutia este exact ca la Deva. Adicã, acolo CEH, care produce energia, o transportã si o si distribuie, iar la Petrosani trebuie sã fie la fel. Nu înteleg de ce la Deva se poate si la Petrosani nu, în conditiile în care este aceiasi firmã”, sustine Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Mai sunt câtiva abonati la la Vulcan, însã, edilul din Petrosani spune cã ajutã atât cât poate ca termoficarea sã devinã functionalã si a cerut asta si la ultimele întâlniri la care a fost prezent si prefectul Fabius Kiszely.
„Autoritatea publicã localã dã în continuare subventie, toate  institutiile din subordinea primãriei vor trece pe încãlzirea centralizatã, asa încât sã ajutãm CEH, în momentul în care va distribui agent termic, inclusiv celelalte institutii, iar aici mã refer la Universitate, spital, care sunt gata sã treacã pe încãlzirea centralizatã, ca sã fie, cât de cât, un ajutor pentru CEH”, a mai spus Tiberiu  Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
În 2018 au fost emise peste 700 de facturi, bransati fiind cam 1.500 de apartamente, dar jumãtate au si o altã sursã alternativã. Mai sunt, la Petrosani doar, 200 de agenti economici ce asteaptã sã primeascã agent termic în sistem centralizat. Subventia datã de la bugetul local al municipiului Petrosani ajunge la suma de 500 de milioane, respectiv 37% din Giga Calorie este acum plãtitã de primãrie, pentru fiecare abonat al sistemului.
Diana Mitrache