Social

Studenții de la Petroșani au dus ajutoare, la Siret, în vamă

Studenții basarabeni din Petroșani au adunat ajutoare și au plecat, cu al doilea transport la Siret. Sunt alături de oamenii care se refugiază din Ucraina și au ajutat cu ce au putut ei. Dar, tot ei ne anunță că aceste acțiuni vor mai continua și le mulțumesc celor care s-au implicat.

Este pentru a doua oară, de la începutul războiului în țara vecină, când asociațiile studențesști, alături de Universitatea din Petroșani și sprijiniți de Fundația Județeană a Tineretului Hunedoara, sunt solidare și fac minuni. Au plecat de la noi din județ deja două transporturi și studenții spun că în ajutor au venit zeci de oameni, plus studenții din Basarabia, care știu limba și au ajutat nesperat de mult. „Primul transport care a ajuns la vamă a fost al Fundației Județene de Tineret, cu sprijinul nostru. Am făcut centru de donare și la Deva și la Petroșani și a doua mașină a plecat și la Petroșani. Trebuie să spun că transporturile au plecat la diferență de 4 zile, dar am strâns două mașini cu ajutoare, pline”, a spus Mihai Chiuda, liderul Ligii Studenților din Universitatea Petroșani.
Strudenții basarabeni au fost și ei acolo și au ajutat ca interpreți, iar ajutoarele au ajuns la oamenii care au nevoie de ele. „Oamenii au fost deschiși, voluntarii de acolo au sărit în ajutor. Doar că oamenii care trec granița sunt speriați și fericiți, în același timp. Situația este tragică și dacă nici în astfel de momente nu sunt solidari și nu îi sprijinim cu ce putem, atunci noi ar trebui să renunțăm la statulul de oameni. Oamenii ar trebui să se ajute unii pe alții, orice ar fi”, a mai spus liderul studenților de la Petroșani.
Cei care vor să doneze încă o mai pot face la centrele de donare deschise la Petroșani, la căminul nr 2, dar și la Deva la sediul Fundației Judetene a Tineretului.
Diana Mitrache