Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale  elaborează o Strategie de Gestionare a Apei. Documentul  se referă la investiţii în  infrastructura principală şi  secundară de irigaţii, la infrastructură de desecare-drenaj şi la combaterea eroziunii solului.
Potrivit oficialilor din ministerul de resort,  este nevoie de o analiză în diferite zone în care nu se regăsesc amenajări de îmbunătăţiri funciare, astfel încât să se  identifice soluţii pentru preluarea apelor din amonte, cu costuri energetice cât mai reduse.
”Legat de această propunere, ministrul Adrian Oros a afirmat că în următoarea lună şi jumătate vor fi finalizate o serie studii ale  specialiştilor romani din domeniul irigaţiilor şi apoi se vor putea  organiza întâlnirile (de exemplu seminar tehnic romano-israelian), astfel încât împreună cu experţii din Israel să se înceapă concret colaborarea în acest sector deosebit de important pentru România”,arată MADR Programul se va implementa cu sprijinul statului Israel. Ambasadorul statului Israel a  propus să se organizeze întâlniri în viitorul apropiat (seminarii)  online cu specialiştii din Israel,  astfel încât oficialilor şi experţilor români să le fie prezentate soluţii viabile care există pe piaţa din Israel, adaptate specificului ţării noastre.
Cosmin BACIU