Straja se reinventeazã

Statiunea montanã Straja se reinventeazã. Statiunea montanã nu mai este dedicatã doar practicãrii sporturilor de iarnã, ci devine si un pol de atractie al turistilor pe timpul verii.  Cu zeci de kilometri de trasee pentru biciclisti, Straja îsi schimbã denumirea în “Ski&Bike Resort”. Este un efort conjugat al autoritãtilor locale din Lupeni, dar si al asociatiilor care si-au propus sã dezvolte statiunea montanã.
“Mã bucur enorm când vãd oamenii cã urcã la munte. Pentru noi, ca reprezentanti ai administratiei locale este foarte important sã dezvoltãm statiunea si pe perioada verii. Tocmai de aceea, încercãm prin toate cãile legale sã promovãm statiunea pentru a atrage turisti. Un  plus este si faptul cã în Straja functioneazã asociatia cabanierilor, dar si ONG-urile care au înteles cã prin implicarea tuturor putem dezvolta zona. Acest lucru demonstreazã faptul cã, la Lupeni, parteneriatul public-privat functioneazã.  Este un câstig faptul cã în câteva zile, de varã, Straja a avut peste 5000 de turisti. Asta înseamnã cã ne îndreptãm în directia potrivitã în ceea ce înseamnã Straja si în sezonul cald”, a declarat Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni.
Parteneriatul public-privat, coroborat cu investitiile demarate de autoritãtile locale îsi pun o amprentã pozitivã asupra destinatiei turistice. Straja devine polul dezvoltãrii
Monika BACIU