Straja face PUZ sã încapã toti

Administratia din Lupeni se pregãteste sã adopte un Proiect de Urbanism Zonal (PUZ), care sã-i cuprindã pânã si pe cei care nu au respectat întocmai proiectele de constructie.
Decizia îi apartine actualului primar Lucian Resmeritã, dupã ce, timp de mai multe luni, le-a cerut celor din statiunea de munte sã îsi demoleze constructiile ilegale si chiar i-a amendat pentru cã au construit astfel.
„Noi vom da o HCL, ori luna aceasta, ori cea viitoare, deoarece trebuie sã treacã printr-o dezbatere publicã si încercãm sã gãsim o solutie, asa încât aceste cabane sã le punem în legalitate. Aici, vreau sã mentionez cã nu vom punem în legalitate cotetele, sau anexele, dar nu pot sã tai unei cabane o zecime, cã e construitã peste plan. Dar nu o sã fiu de acord cu locurile de depozitat lemne. Noi o sã încercãm sã îi ajutãm sã intre în legalitate normalã si fatadele, de semenea, sã fiefrumoase”, a declarat Lucian Resmeritã.
Proiectul de urbanism este acum elaborat, împreunã cu specialistii din zonã, dar si cu cabanierii de la munte, pentru vizeazã o serie de constructii noi care vor fi ridicate ulterior.
„Zilele trecute ne-am întâlnit cu arhitectii si cãutãm solutii asa încât sã dezvoltãm Straja în continuare. Nu ne vom opri aici, dar vom lucra mai organizat de acum încolo. Vom face niste hoteluri  de o categorie superioarã, hoteluri în care cetãtenii strãini sã poatã beneficia de toate conditiile de care au nevoie. Toate terenurile pe care existã  constructii sunt ale primãriei în proportie de 100%, de la pârtii si pânã la constructii, iar noi trebuie sã  le intabulãm, sã scoatem CF –ul si apoi sã vedem ce o sã facem si cum gândim dezvoltarea”, a mai precizat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Planurile au în vedere dezvoltarea statiunii de munte de interes national si punerea ei la standarde normale, atât cât se mai poate face acum, dupã ce ani la rând fiecare a construit acolo haotic.
Diana Mitrache