Stiinta Petrosani, medalii si premii remarcabile

Sportivii legitimati la Stiinta Petrosani au fost premiati în cadrul galei ce a avut loc la Deva, pentru performantele lor de peste an.
Vorbim despre nu mai putin de 20 de rugbysti, membri ai echipei de Rugby în 7, dar si mai multe fete legitimate la Stiinta Petrosani la Taekwondo, un sport la care nu ne-am astepta sã gãsim neapãrat fete. Totusi, una dintre ele, ne-a explicat cã nu e chiar asa de greu si cã rezultatele vin pe mãsura muncii depuse.  „Anul acesta am reusit sã obtin locul I la Campionatul national la juniori si la seniori, dar anul trecut am adus mai multe rezultate. Am ajuns dublã campioanã nationalã, dublã campioanã balcanicã, locul I la Multieuropean Games”, a spsu Roxana Diana Ionescu, sportivã legitimatã la Taekwondo, Stiinta Petrosani.
Nu este usor, însã, totul tine de o muncã sustinutã pe care fiecare o duce în timpul liber. „Facem antrenamente în fiecare zi. Am auzit de la niste prietene si mi-a plãcut, asa cã am ajuns sã fac acest sport din curiozitate, iar acum deja . fac asta de 8 ani”, a mai explicat sportiva de care  Clubul Stiinta al Universitãtii din Petrosani, a ajuns sã fie cunoscut în tarã si nu numai.
Zeci de sportivi au fost premiati al Deva, în cadrul Galei Excelentei Hunedorene, însã, Universitatea din Petrosani se mândreste cu o mânã de sportivi cu rezultate de exceptie.  Echipa de Rugby  în 7 de la Stiinta Petrosani a fost, de asemenea premiatã pentru faptul cã membrii echipei au ajuns campioni nationali la Rugby în 7, sport olimpic.
Este pentru al treilea an consecutiv în care Consiliul Judetean Hunedoara premiazã excelenta în cadrul unei gale speciale desfãsuratã la Teatrul de Artã Deva.
Evenimentul a fost organizat de cãtre Consiliul Judetean Hunedoara în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara, Directia Judeteanã pentru Sport si Tineret Hunedoara, Institutia Prefectului – Judetul Hunedoara.
Diana Mitrache