Stau în centru, dar nu au asfalt

Zeci de oameni care locuiesc într-un cartier de case din centrul municipiului Petrosani se plâng cã nu au asfalt. Asta desi plãtesc taxe de zonã rezidentialã,iar strada lor nu a prins nici un proiect de asfaltare.

 

Diana Mitrache

Locuitorii de pe strada Brazilor trec zilnic pe o ulitã ruptã de viiturile produse în Dealul Institutului si spun cã, desi plãtesc impozite de zonã rezidentialã, îsi rup masinile în gropi, ori sunt inundati de apele ce vin de pe versanti.

Niciodatã strada nu a avut asfalt si asta recunosc acum toti cei care locuiesc acolo. „Nu îmi aduc aminte când a fost aici vreo lucrare de acest fel. Noi suntem în zona centralã, dar asfalt nu am avut niciodatã, desi toti plãtim la zi impozite”, spune un locuitor al acestei strãzi. „Din anii 80 aici nu a fost asfalt. Au veni odatã si au pus o masinã de piatrã, care a fost spulberatã la prima ploaie, care a cãrat-o la vale. Aici suntem uitati si stãm chiar în centrul orasului”, spune o altã locatarã.

Nu cred sã fi vãzut noi aici asfalt si locuiesc în Petrosani de 50 de ani”, a declarat un altul.

Primarul din Petrosani recunoaste cã situatia este asa cum o redau oamenii, dar sustine cã aceste strãzi sunt printre ultimele din Petrosani, care nu au ajuns sã fie asfaltate.

În plus, le promite oamenilor un drum mai bun din primãvarã. „În programul de asfaltare pe care l-am fãcut pentru strãzile din municipiul Petrosani, intrã si cele din aceastã zonã. Unele dintre ele, chiar dacã sunt în zona centralã, nu au canalizare si atunci trebuie fãcutã initial aceastã lucrare si apoi vom turna asfaltul.

Cu sigurantã, anul viitor, în primãvarã, vom începe lucrãrile”,a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Zona se aflã în apropierea campusului universitar de la Petrosani, zonã consideratã în centrul orasului.