Actualitate

Statuia minerului vandalizata

Statuia din Parcul Central Carol Schreter a fost vandalizata zilele trecute, dupa ce persoane neidentificate au dezlipit placile de pe soclu. Autoritatile locale din Petrosani spun ca se confrunta mai mereu cu astfel de situatii, dar recunosc ca este pentru prima data cand constata o astfel de paguba.

„Nu stim cum a fost posibil, dar ne-a fost raportat faptul ca s-a furat marmura de pe soclu. Din pacate acestea sunt acte ce tin de educatia fiecaruia si e greu sa identificam faptasii, decat daca i-am prinde in flagrant”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Placile de pe soclu erau din marmura neagra si aveau incrustate doua ciocane – simbol al mineritului si a ajuns in acest loc in urma cu mai multi ani. La inceput statuia a stat in curtea Muzeului Mineritului, dar odata cu amenajarea Parcului a fost mutata in centrul orasului.

Totusi, parcul este patrulat de politistii locali, insa, nimeni nu a sesizat cand au fost furate placile. Oare politistii comunitari mai au sub supraveghere Parcul „Carol Schreter”?

Diana Mitrache

One thought on “Statuia minerului vandalizata

  • Legea ar trebui sa permita ca autorii sa fie prinsi si biciuti in fata statuii pentru impietatea comisa.In simbolul acela,sincer spun,cel mai ingrijit de catre primarie,spre deosebire de celelalte din Vale,stau nenumarate generatii,carora le datoram existenta pe aceste meleaguri.E similara unei profanari de mormint.Cei care frecventeaza locul,atentie la masa la care-si serveste tainul Ghita Pristanda zis si „Faraonul”(dupa numele „piramidei” unde zace).La pretentiile lui,si-o fi tras masa de marmura neagra.Avantaj:poate servi continutul paharului fara gheata(care-i ia din tarie).

Comentariile sunt închise.