Start la înscrieri pentru Geopark Challenge – Semimaratonul cetãtilor din Tara Hategului

 

Pasionatii de alergare pe sosea sunt asteptati sâmbãtã 4 mai 2019, la ora 10.00, sã ia startul la o nouã editie a Geopark Challenge – Semimaratonul cetãtilor din Tara Hategului.  Competitia reprezintã evenimentul sportiv major al Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului, Geoparc International UNESCO  administrat de Universitatea din Bucuresti si este organizat de Asociatia Wild Roots.
Si în acest an Geopark Challenge le propune participantilor o nouã provocare, parcurgerea în alergare a unui traseu ce leagã Cetatea Regalã a Hategului (orasul Hateg) de Cetatea Colt (comunã Râu de Mori), în lungime totalã de 21,2 km. Pe lângã oportunitatea descoperirii unui nou traseu, participantii au la  dispozitie mai multe probe de concurs. Probelor de Semimaraton si de Stafetã li se adaugã în acest an o probã de 10K (alergare 10 km) si una de Duatlon, proba în care concurentii parcurg primii 10 km în alergare, iar urmãtorii 11,2 km pe bicicletã. Proba de Stafetã este si ea modificatã. Echipele vor fi alcãtuite din câte 4 participanti care trebuie sã parcurgã, fiecare, câte 5 km în alergare.  Copiii vor avea si ei o probã dedicatã, intitulatã Crosul Copiilor, în care vor avea de parcurs, în alergare, o distantã de 1 km. La editia din acest an a  competitiei, cronometrarea tuturor participantilor va fi realizatã electronic.
Pentru probele de Semimaraton, 10K si Duatlon participantii se pot înscrie la categoria masculin sãu feminin, la una dintre grupele de vârstã: 18 – 29 de ani; 30 – 39 de ani; 40 – 49 de ani sau 50+. Proba de Stafetã se va desfãsura în regim open, fiind adresatã echipelor masculine, feminine sau mixte, iar concurentii trebuie sã aibã minim 18 ani împliniti, inclusiv în ziua evenimentului. La Crosul Copiilor participantii se pot înscrie la categoria masculin sãu feminin, la una dintre grupele de vârstã: 6 – 8 ani; 9 – 11 ani; 12 – 14 ani sau 15 – 17 ani. Concurentii clasati pe primele trei locuri, la fiecare probã de concurs, vor fi premiati. Toti cei care se prezintã la startul competitiei vor  primi diplome de participare în format electronic, iar cei care trec linia de finish vor primi medalii gravate cu Cetatea Colt.
Înscrierile si plata taxei de participare se fac exclusiv online, pe site-ul http://geoparkchallenge.ro/, pânã pe data de 27 aprilie 2019. Taxa de participare este de 100 de lei, dar se oferã reduceri  substantiale pentru cei care se înscriu pânã pe data de 14 aprilie 2019 sau pânã  cel târziu pe 21 aprilie 2019. Participarea la Crosul Copiilor este gratuitã.  Toate detaliile privind traseul, probele de concurs, continutul pachetului de înscriere, categoriile de vârstã si taxele de participare sunt disponibile pe site-ul  competitiei.
”Geopark Challenge” este competita sportivã majorã organizatã anual de Geoparcul Dinozaurilor prin Asociatia Wild Roots. Acest eveniment are un dublu scop. Pe de o parte, creazã un cadru  profesionist în care pasionatii de alergare îsi pot testa forma fizicã, iar pe de alta, atrage atentia asupra uneia dintre  valorile culturale remarcabile de pe teritoriul Geoparcului UNESCO – conacele, castelele si cetãtile de piatrã. Competitia a debutat în anul 2015, la initiativa Voluntarilor pentru Geoparc, sub numele de Crosul Cetãtii Regale a Hategului. În cele patru editii derulate pânã acum, competitia a adunat la start un numãr important de participanti din întreaga tarã care au concurat la diverse categorii de concurs si de vârstã dedicate copiilor, seniorilor, amatorilor si profesionistilor.
Adina POPA