Start la drumul alternativ din Straja

Constructia drumului spre Straja, pe o ruta alternativa celei care se aglomereaza in fiecare sezon din cauza latimii si a numarului mare de masini, a inceput marti.  Amenajarea de santier a fost facuta si, pe strada Pomilor, unde, initial s-a introdus canalizarea si s-a largit terasamentul, acum se va turna si asfalt, asa incat soferii, peste 2000 in fiecare week-end de iarna, sa aiba o ruta alternativa care sa descongestioneze traficul spre statiunea de munte.
„Chiar de marti, constructorul s-a dus pe strada Pomilor. Nu am reusit sa finalizam lucrarea de canalizare din sus. S-a realizat cam 40%, dar asfaltarea incepe din partea in care este canalizare.  Si-au adus utilajele, pietris, balast, pentru a pregati terenul, iar noi avem banii in totalitate. Este 1,5 km de drum si, cu ajutorul Guvernului, am adus banii”,  a spus Lucian Resmerita, primarul municipiului Lupeni.  Peste 100 de case sunt in acea zona, iar artera porneste cu cateva sute  de metri inainte de  intersectia ce duce acum spre Straja, imediat dupa spitalul din Lupeni.  Operatorul de apa din Valea Jiului a luat dividendele de anul trecut si de anul acesta, in valoare de 50.000 de lei, iar primaria a completat cu inca 60.000 de lei si a introdus canalizarea, din 3 tronsoane, asa incat acum cam 55 de gospodarii vor beneficia de aceasta.
Mii de oameni au urcat in statiune, in fiecare week-end, iar artera rutiera  existenta acum este ingusta, asa incat o astfel de alternativa, cea de pe strada Pomilor,  este mai mult decat  binevenita. Soferii vor putea sa aleaga una  dintre rute si sa evite aglomeratia din zona de dinainte de telegondola.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Start la drumul alternativ din Straja

  • 15 iunie 2018 la 09:12
    Permalink

    aici treb investit masiv nu in minerit dar treb sa mai inteleaga si nebunu cu investitiile ca minele se inchid cat mai repede

Comentariile sunt închise.