Stamin Purcaru nu este în incompatibilitate

Stamin Purcaru nu este în incompatibilitate, cel putin asta sustin oficialii de la Ministerul Energiei. Acesta este presedinte al Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, dar si directorul general al Conversmin, societatea care se ocupã de închiderea si ecologizarea perimetrelor miniere.
Un senator din Hunedoara a vrut sã afle dacã Purcaru nu este cumva în incompatibilitate, tinând cont de functia pe care o detine la Conversmin.
“Considerati cã este legal, normal si moral ca presedinte al Consiliului de Administratie al CEH sã fie o persoanã care detine functia de director general la SC Conversmin SA,  având în vedere cã  CEH-ul are ca obiect de  activitate productia, furnizarea si comercializarea energiei electrice pe bazã de huilã, iar SC Conversmin SA are ca obiect principal de activitate închiderea minelor subterane? Oare nu existã un conflict de interese? Vã gânditi sã  sesizati Agentia Nationalã de Integritate cu acest caz?”,  afirmã senatorul.  Ministerul Energiei sustine cã nu existã o incompatibilitate în acest caz si, chiar dacã ar exista, numai Agentia Nationalã de Integritate s-ar putea pronunta.
“Luând în considerare faptul cã între Complexul Energetic Hunedoara (CEH) si Conversmin SA nu existã relatii comerciale în exercitarea activitãtilor proprii celor douã societãti, potrivit obiectului principal de activitate al acestora, altele decât cele reglementate legal pentru mãsurile legate de închidere de mine si având în vedere prevederile (…) din Legea societãtilor nr. 31/1990, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare, precum si cele din (…) Actul constitutiv al CEH, considerãm cã sunt întrunite conditiile legale pentru îndeplinirea calitãtii de membru al Consiliului de Administratie (implicit a calitãtii de presedinte al Consiliului de Administratie). În situatia în care ar exista suspiciuni rezonabile privind incompatibilitatea între cele douã functii detinute de  persoana în cauzã, o decizie în acest sens nu poate fi luatã decât de institutia abilitatã, respectiv Agentia Nationalã de Integritate”, aratã Ministerul Energiei.  Stamin Purcaru este presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara si directorul general al Conversmin.
Monika BACIU

7 comentarii la „Stamin Purcaru nu este în incompatibilitate

 • 28 martie 2018 la 06:18
  Permalink

  Adica Purcaru conduce niste exploatari miniere,pe care le va inchide tot el. Oare, ce interese vor prima? Mister!

 • 28 martie 2018 la 09:26
  Permalink

  Daca Stamin Purcaru centreaza si tot el da cu capul,un adevarat superman,poate il intreba cineva ce e cu gaura aia de 2 miliarde de lei de la CEH ….

 • 28 martie 2018 la 10:50
  Permalink

  ?i uite a?a î?i d? singur de lucru. Pân? se vor sesiza institu?iile abilitate vor fi închise toate minele din Valea Jiului.

 • 28 martie 2018 la 14:12
  Permalink

  Nu se va sesiza nimeni, stai linistit.

 • 28 martie 2018 la 18:12
  Permalink

  Naivilor, voi chiar credeti ca va întreba cineva ce se intampla la CEH ,ca ii pasa cuiva .Toti cei care conduc azi Romania sunt niste nemernici ,interesati doar de propria lor situatie.

 • 28 martie 2018 la 23:29
  Permalink

  Pentru toti cei care il cunosc, este evident ca acest Purcaru, a fost unul dintre principalii…..gropari ai mineritului din Valea Jiului si nu numai! Nu cred sa fi fost vreodata vreun Director general in Valea Jiului, sau vreo persoana cu functii publice in domeniul mineritului, care sa fi furat atat cat a furat acest tigan nenorocit si foarte smecher!

 • 29 martie 2018 la 09:44
  Permalink

  fieru vechi si cablu de cupru asta este interesant

Comentariile sunt închise.