Stadionul Jiul Petrosani va „purta” echipament alb-albastru

Stadionul Jiul Petrosani va gãzdui meciurile echipei de suflet a oltenilor, Universitatea Craiova. În acelasi timp, la bugetul local vor intra fonduri importante. Consilierii locali din Petrosani au fost de acord cu solicitarea Consiliului de Administratie al Universitãtii Craiova privind închirierea stadionului pentru meciurile oficiale ale echipei de Divizia B.

De asemenea, cei care au în administrare baza sportivã de la Petrosani si-au dat acceptul. „Cei de la Universitatea Craiova, echipa de fotbal care este în divizia B, vor sã le închiriem stadionul Jiul pentru a desfãsura aici meciurile de acasã. Avem sedintã de consiliul local pentru a discuta aprobarea asocierii în participatiune cu Universitatea Craiova SA. Este vorba despre punerea la dispozitie a stadionului în zilele în care sunt meciuri. Ei ar urma sã plãteascã o chirie cãtre noi de 1000 de euro plus TVA la

meciurile oficiale, 500 de euro plus TVA la meciurile amicale si 25 la sutã din valoarea biletelor încasate”, a declarat  primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi. Închirierea bazei sportive cãtre echipa lui Adrian Mititelu nu încurcã cu nimic planurile de reînscriere a echipei din Luncã în campionat. “Nu se întâmplã nicio perturbare a activitãtii acolo. Primirea echipei de la Craiova la Petrosani nu exclude în niciun fel demersurile pentru ca noi sã avem o echipã de fotbal în Liga a IV-a, la Jiul. Nu se exclud una pe alta. Este o solicitare pe care noi am considerat-o beneficã pentru ambele pãrti. Astãzi dacã se aprobã asocierea în participatiune, din toamna acestui an Universitatea Craiova îsi va desfãsura meciurile la Petrosani”, a explicat Iacob – Ridzi.

3-1De precizat cã Universitatea Craiova avea nevoie urgentã de o locatie unde sã dispute meciurile, dupã ce a rãmas fãrã stadionul din Craiova.

Carmen Cosman