[ SPORTUL UNIVERSITAR LA PETROȘANI (ep.33) ]2013-2014 | ȘOCUL BARAJULUI

D upă ratarea barajului din sezonul
precedent, 2012-2013 Univ. Petroșani intră într-un con de umbră, terminând sezonul 2013-2014 pe un modest loc 12!
„No Face,
No Name, No Number”!
O altă echipă cu o istorie frumoasă în fotbalul românesc, cu 12 prezențe în Divizia „C” de-a lungul anilor, a clacat lamentabil în acest sezon 2013-2014, deși venea din postura de campioană en titre!
Mereu a planat incertitudinea asupra statutului la vârf de conducere și antrenor principal, deși Gabi Nițu a fost cel care cu eforturi uriașe (a condus și juniorii A1 și E!) și-a asumat o mare responsabilitate din retur.Astfel, cu disciplina la pământ (uneori participau la antrenament 7-8 jucători!), din cauza jucătorilor care nu mai aveau nicio motivație, echipa a început să arate cu degetul către conducători, dar nimeni nu a luat taurul de coarne. În aceste condiții, echipa arăta precum titlul materialului, inspirit dintr-un hit Modern Talking, „fără chip, fără identitate, fără statut”. Asta în ciuda faptului că au existat niște valori – Soare, Asan, Arcuși, Bobină, Horvath, Grigoraș – care ar fi putut plasa echipa din „Dealul Institutului” mult mai sus…
Evoluția bună a juniorilor A1, campioni județeni și calificați la faza zonală națională (trebuie subliniat aportul lui Ionuț Stelescu și Gabi Nițu) dă speranțe pentru viitor că Universitatea Petroșani poate renaște din propria-i cenușă.
Universitatea Petroșani 2013 – 2014

Antrenor: Gabi Nițu (et.1-3), Adrian Filip (et.4-15), Gabi Nițu (et.16-30)

Echipa standard: Cucăilă (Kiorean) – Vl.Negrea (Asan), Colțișor (Spânoche), D. Savu (Voina), Arcuși – Stoi (Val. Munteanu), Grigoraș (Puian), Horvath (Marton), I.Gavriluți (Tudora) – Bobină (Plăcintă), Soare (Hăncilă).

Golgeteri: 12 goluri: Spânoche, 4 goluri: Arcuși, Bobină, Val. Munteanu, 3 goluri: Grigoraș, I. Gavriluți, 2 goluri: D.Voina, Spânoche, Plic, 1 gol: A. Răducu, Asan, Colțișor, Tudora, Plăcintă, Negrea, Horvath
2014-2015
GREU ÎN DEAL…
Un nou sezon în care Universitatea Petroșani încheie în anonimat. Este firesc acest raport, comparativ cu momentul 2013, când studenții petroșeneni au ocupat locul 1, participând la barajul de promovare pentru Liga a III-a.
În prima parte a sezonului 2014-2015, antrenorul Ovidiu Ciolea și-a asumat un rol mult prea delicat, știindu-se statutul său de jucător-antrenor la Măgura Pui. Fără o serie de jucători din sezonul precedent – Horvath, Arcuși, Soare, Bobină, Asan, Colțișor – echipa nu a mai dat randamentul scontat, care a plasat-o pe locul 11.
Gabi Nițu preia echipa din retur, dar revirimentul nu este cel scontat. Echipa se adună greu, terenul de joc seamănă cu un câmp pârjolit, cu chiu cu vai, echipa mai adună trei victorii acasă (2-0 cu Gloria Geoagiu, 2-1 cu Aurul Brad, 3-0 cu Metalul Crișcior) și una în deplasare (5-3 la Dacia Orăștie), dar asta nu a însemnat mare lucru.
Coloana vertebrală a echipei, Grigoraș – Gavriluți – Voina – Popesc a fost și ea bântuită de accidentări, apărarea a fost una eterogenă (a încasat în medie exact 2 goluri pe meci) iar în atac, doi jucători, Ovidiu Popesc și Ionuț Gavriluți au marcat aproape jumătate din golurile echipei!
A fost un sezon extrem de greu pentru Universitatea Petroșani, echipa care își trage seva din Știința anilor ’70 care se bătea în Cupa României cu Steaua, CFR Cluj sau ASA Tg. Mureș…
2015-2016
UNIVERSITATEA PETROȘANI, PREA PUȚIN…
…dar cu două locuri mai bine decât în tur.
Începând jenant campionatul cu două puncte după 8 etape, echipa schimbă antrenorul și lucrurile merg spre bine imediat, 2-1 la Metalul Crișcior!
Un tur încheiat pe locul 10, dar un retur mai pe „vână”, totul culminând cu acel 2-1 cu Șoimul Bănița în etapa a 21-a, încheind în faza en fanfare 7-0 cu C.S.Vulcan.
Semne (mai) bune pentru ediția viitoare.
Locul 8 26 11 4 11 52-47 37p
-acasă 13 8 2 3 30-18 26p
-deplasare 13 3 2 8 20-39 11p

Universitatea Petroșani 2015 – 2016
Antrenori: Cristian Albeanu (et. 1-8), Gabi Nițu (et. 9-26)
Echipa standard: Cucăilă (Fl. Negrea) – Tămășiloni (Făurică), Colțișor (Plic), Răboj (Vl. Negrea), Arcuși (Doroftei, Magheru), Bulimej (R. Andrei), Puian (Plăcintă), Grigoraș (Marton), I. Gavriluți – Ov. Popesc (Chiruță), Voina (D. Barbu)
Golgeteri: 13 goluri – Ov. Popesc, 11 goluri – I. Gavriluță, 5 goluri – Grigoraș, 4 goluri – Tămășiloni, 2 goluri – Bulimej, Răboj, Chiruță, 1 gol : Plăcintă, Voina, Vl. Negrea, D. Barbu, Doroftei, Arcuși, R. Andrei, * 6 goluri la „masa verde“
Genu TUȚU