[ SPORTUL UNIVERSITAR LA PETROȘANI (ep.32) ]DOUĂ DECENII ÎNTRE LIGA A IV – A ȘI PERFORMANȚE UNIVERSITARE

R eactivat în 1999 sub numele „Universitatea Petroșani”, fotbalul reînnoadă firul acestui sport pe stadionul din „Dealul Institutului”.

Echipa va ocupa, în general, locuri din a doua parte a clasamentului, încercând să facă față competiției, în parallel cu meciurile în cadrul campionatelor naționale universitare.
Un loc pe podium Liga a IV-a Hunedoara, locul 3 în 2010-2011, dă un imbold echipei care după alte două sezoane, ocupă locul 1 la finalul ediției 2012-2013, ceea ce îi va da dreptul de a participa la un baraj și pentru Divizia „C”, baraj ratat în întâlnirea cu Știința Turceni.
A fost o primă perioadă de aproape 15 ani, 1999-2013, în care sub coordonarea lui Ionuț Stelescu, au activat o serie de jucători cu calități, amintindu-i aici pe Avram Moldovan, Cl. Ungureanu, Ov. Ciolea, Petrilă, Turlea, Tudora, Teddy Mitrofan, Ișfan, Soare, Spânoche, Asan, Konicika, Kamara, Pițigoi, Nandra, Borbei, Arcuși, I.Gavriluți, Ov. Popesc, Bobină, Grigoraș, D.Vizitiu, Tr. Câmpean, Vl. Tudorache, Plăcintă, Szalacsi, iar ca antrenori, pe Adrian Filip, Marius Cucăilă, Dumitru Lăzăroiu, Dan Voicu sau Gabi Nițu.
După momentul barajului în 2013, echipa a arătat o evoluție descendentă, fluctuația mare de jucători fiind unul din factorii care nu au mai putut forma o echipă competitivă la nivelul Ligii a IV-a.

Genu TUȚU