Sportivul Avram Iancu, transformat în subiect politic de PNL

PNL Hunedoara a fãcut si din sportivul Avram Iancu subiect politic, bun de campanie.  Si asta dupã ce, prin atragerea directorului teatrului, PNL Hunedoara a politizat si cultura.
Pe modelul Tiberiu Useriu, de la Tãsuleasa Social, sportivul Avram Iancu Marius din Petrosani s-a dus la Consiliul Judetean sã cearã sã fie premiat în bani. Asta, dupã ce a fost numit cetãtean de onoare al judetului. PNL  a speculat imediat acest aspect si spune cã sportivul trebuie sã primeascã si bani, însã, cei din conducerea Consiliului Judetean Hunedoara invocã regulamentul în acest caz.
A trecut Canalul Mânecii si a fost premiat si fãcut cetãtean de onoare la Petrosani. Apoi a trecut Dunãrea si iar a fost premiat la Petrosani. A mers la Cercul Polar si a reusit sã finalizeze cursa infernalã, iar pentru asta a ajuns ulterior cetãtean de onoare al judetului Hunedoara, dar acum s-a prezentat la consilierii judeteni, cãrora le-a sugerat sã îl premieze, pentru merite. Si PNL spune cã cere asta imperativ.
„Am solicitat consilierilor judeteni si acestia au depus un proiect de hotãrâre pentru premierea polisportivului Avram Iancu Marius, cu un premiu de 25.000 de lei, pentru rezultatele exceptionale pe care le-a adus judetului Hunedoara si tãrii noastre în ultimii ani.
El a mai fost premiat, într-adevãr de cãtre CJH, ca si de Primãria din Petrosani, dar am luat modelul pe care l-am vãzut în alte judete, care si-au premiat sportivii. E vorba si de Tibi Useriu, care a fost premiat în fiecare an cu o sumã similarã de cãtre Consiliul Judetean Mures. Sper sã intre pe ordinea de zi, cã încã nu a intrat si de asta am fãcut public apelul meu, nu din alt motiv”, a spus Adrian David, prim vicepresedintele PNL Hunedoara.
Cei din conducerea Consiliului Judetean spun cã nu se poate asa ceva si asta pentru cã regulamentul nu permite niciunui cetãtean de onoare mai mult decât obtinerea unei diplome.
„Eu nu am auzit de asa ceva si nu existã o motivatie ca sã poti da bani. Este cetãtean de onoare si acum o lunã el a venit la CJH arãtându-ne cã Tibi Useriu, atunci când a fost fãcut cetãtean de onoare, a primit si bani. În regulamentul CJH nu existã asa ceva. Primeste o diplomã si atât, nu ca la alte Consilii Judetene. În conditiile în care în regulament spune clar, sub nicio formã, forul judetean nu va aproba ceva în afara acestuia”, a precizat Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
În 2016, Consiliul Judetean (CJ) l-a premiat pe Avram Iancu cu o Diplomã de Excelentã, înotãtorul anuntând, cu aceastã ocazie, cã va dona cei 1.000 de lei primiti pentru campania nationalã ‘Cumintenia  pãmântului’.
În 2017 Dupã ce i-a fost conferit titlul de cetãtean de onoare al judetului Hunedoara, municipalitatea de la noi i-a dat un premiu de 10.000 de lei, care i-a fost înmânat de primarul Petrosaniului.
Un an mai târziu, în 2018, Potrivit unei initiative a primarului Tiberiu Iacob Ridzi, lansatã spre dezbatere si aprobare în sedinta Consiliului local al municipiului Petrosani din 19 decembrie, sportivului Marius Avram Iancu – Cetãtean de onoare al municipiului Petrosani, i-a fost atribuit un premiu în sumã de 4.000 de lei din partea autoritãtilor locale de la Petrosani.
Diana Mitrache

 

3 comentarii la „Sportivul Avram Iancu, transformat în subiect politic de PNL

 • 9 martie 2020 la 01:18
  Permalink

  Dar din munca nu-i place sa castige bani.Bibliotecar nenorocit.Ce sa spun, mare succes pentru Romania ca a facut baie in mare si Dunare.Se vrea premiat precum Useriu .Este caraghios.

 • 9 martie 2020 la 05:55
  Permalink

  Si ce suma? Ba, nu iti e rusine, milogule!

 • 9 martie 2020 la 06:05
  Permalink

  Si eu sunt sportiv…..in fiecare zi ma trezesc la 5.30…plec la munc? la 6.30 …vin acas? la 18 ….deci alerg 12 ore in medie …..vreau si iEU…
  Tibi pe mine de ce nu ma faci cet??ean de onoare? Sau angajeaza-mi sotia la taxe si impozite….DUTE BA LA MUNCA!!!!!!

Comentariile sunt închise.