Raportul pe 2016 al managerului Spitalului din Vulcan a arãtat cã nicio infectie intraspitaliceascã nu a fost depistatã în aceastã unitate medicalã.  Datele oficiale au fost prezentate în cadrul sedintei Consiliului Local al municipiului Vulcan, consilierilor, care au vrut sã stie si care sunt cifrele reale  în ce priveste situatia economicã. Managerul Cãtãlin Popa a fãcut toate precizãrile si a subliniat cã unitatea chiar a iesit pe plus, în ceea ce priveste sumele cheltuite. Unitatea este chiar pe locul IV în judet, în conditiile în care a crescut simtitor numãrul consultatiilor, fiind cu aproape 1.000 în plus fatã de anul precedent. „Rata infectiilor nosocomiale este zero, cu un indice de complexitate a cazurilor de 1,18.  Noi suntem al IV-lea spital din judet din acest punct de vedere, dupã Deva, Hunedoara si Petrosani. Eu zic cã este o realizare foarte bunã. De altfel, acest lucru ne-a si permis sã obtinem, la contractarea pe 2016, o sumã de 800  de milioane în plus pe lunã ”, a precizat dr. Cãtãlin Popa, manager al Spitalului din Vulcan.

Veniturile unitãtii spitalicesti sunt de aproximativ 11,2 milioane de lei, iar cheltuielile s-au încadrat în aceastã sumã, rãmânând chiar 140.000 de mii de lei necheltuiti. Totusi, unitatea duce lipsã de medici si asta o recunoaste si managerul, care spune cã a scos de foarte multe ori la concurs posturile vacante.

„De un an de zile de când sunt în functia de manager, urmeazã sã scot a V-a oarã la concurs posturile de medici. Cam la trei luni, o datã, trimit cãtre Viata Medicalã,  revista de specialitate. Acum deja trimit a V-a oarã. Am reusit, însã, surprinzãtor, sã aducem un medic de laborator si a început activitatea în urmã cu douã zile. Urmeazã sã mai vinã un medic la compartimentul de primiri urgente si deci, noi ne strãduim”, a  mai spus dr. Cãtãlin Popa, manager al Spitalului din Vulcan.  La Spitalul din Vulcan  sunt 6 sectii si anume:  unitatea de primiri urgente, medicinã internã, recuperare si fizioterapie, ginecologie, pediatrie si boli infectioase, iar numãrul medicilor care dau consultatii a ajuns la 25, alti 9 fiind  la rezidentiat. Lor li se adaugã 78 de asistente medicale, care lucreazã în 16 cabinete de specialitate.

Diana Mitrache