L a Vulcan se fac demersuri pentru ca spitalul să aibă secție ATI. Este o necesitate, de care s-au împiedicat cei de aici și când au încercat acre-ditarea unității medicale, iar acum, că este suport COVID, este și mai important acest demers.

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul din Vulcan este una absolut necesară, iar pentru înființarea ei s-au făcut o serie de demersuri. Documentația a fost întocmită și există șanse să fie acreditată și o astfel de secție.
„La acest moment, spitalul din Vulcan se află în faza finală de pregătire a documentației, pentru înființarea unui compartiment ATI. Spitalul va avea anul acesta un compartiment ATI. Am finalizat etapa de proiectare, cea de stabilire a circuitelor fucnționale și vom finaliza, săptămâna aceasta, memoriul justificativ. Așteptăm lista de investiții aprobată de Consiliul Local și urmează să mergem la Ministerul Sănătății pentru modificarea de structură”, a spus George Bălțatu, directorul Spitalului din Vulcan.
Compartimentul este absolut necesar, spune managerul spitalului, mai ales că acum, bolnavii de COVID care sunt aici, trebuie transferați, când starea lor de sănătate se înrăutățește, iar locurile în alte spitale sunt insuficiente. „Am avut câteva episoade destul de grele. Am trecut prin situații în care am avut pacienți cărora nu reușeam săle găsim locuri pe ATI niciunde, cetățeni ai Văii Jiului, că aici vin din tot județul”, a mai adăugat managerul spitalului.
Spitalul, însă, se vrea unul modern, iar primarul spune că a promis să îl închidă, ci dimpotrivă.
„Avem foarte multe secții care sunt căutate, cum este cea de urologie, dermatologie, hematologie, nu mai spun de fzioterapie, ORL sau Oftamologie. Oamenii trebuie să știe că, chiar dacă e pandemie, noi îi așteptăm în ambulatoriu, cu o echipă de medici extraordinară. S-a dorit trecerea în rezervă, ca să spun așa, a spitalului, iar noi ne dorim ca acest spital să nu moară, de aceea încercăm să aducem doctori”, a adăugat și Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
Spitalul Municipal Vulcan făcea parte, anul trecut, din categoria a VI-a, fiind neacreditat. A obținut la evaluare un punctaj de 42,83 la sută și are un plan de conformare la autorizația sanitară de funcționare și 12 standarde îndeplinite în procent de 51%. În plus, are nevoie tocmai de o secție ATI.
Diana Mitrache