Spitalul din Petrosani a mai închis o sectie. Cortul nici nu poate fi utilizat

Ultimele douã cazuri confirmate miercuri la Petrosani au închis si sectia de cardiologie a Spitalului de Urgentã din Petrosani.
Asta, dupã ce pacienta de 26 de ani, venitã din Verona, a reusit sã închidã sectia de neurologie, iar la urgentã nu mai sunt mai mult de 4 asistente. Grav este cã medicii au luat decizia sã se autoizoleze, desi sute de cronici ar avea nevoie de ei.
Situatia fãrã precedent de la Spitalul de Urgentã din Petrosani are consecinte grave în Valea Jiului, unde nici cardiacii cronici nu mai pot fi consultati. La neurologie nu se mai lucreazã, iar medicii si întreg personalul auxiliar de la cardiologie s-a autoizolat, odatã cu ultima asistentã care a fost descoperitã cu COVID -19 si care a fost transportatã miercuri la Timisoara.
„Urmare a persoanelor care se aflã în autoizolare si a faptului cã inclusiv cadrele medicale superioare au intrat în aceastã autoizolare, sectiile de neurologie si cardiologie practic sunt nefunctionale” , a spus dr Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgentã din Petrosani.
Foarte multi angajati au decis, din proprie initiativã sã se autoizoleze, mai ales cã testele au mai iesit pozitive pentru alti doi angajati ai unitãtii medicale.
„La ora actualã, din cunostintele mele sunt în autoizolare un numãr de aproximativ 110 persoane, nu cu probleme, dupã cunostintele mele, ci doar în autoizolare. Din punct de vedere  al organizãrii, noi încercãm sã facem permutãri de  personal de pe o sectie pe alta, ca sã facem sectiile sã functioneze, cele care mai pot functiona”, a mai adãugat dr Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgentã din Petrosani.
Un cort special a fost amplasat în curtea spitalului si acolo ar trebui sã se facã trierea, atunci când pandemia va izbucni în adevãratul sens al cuvântului. Acesta, însã, este doar un scenariu, pentru cã spitalul de la Petrosani nu mai are cu cine sã lucreze. „Cortul este functional, problema este cã, la ora actualã,  urgenta functioneazã cu personal extrem de putin, din cei care sunt ai urgentei si, în rest, cu personal de pe alte sectii ale spitalului. Îi vom da utilitatea pentru care a fost  instalat, în  momentul în care, sau va creste foarte mult adresabilitatea din partea pacientilor cu probleme respiratorii, respectiv a celor de suspiciune de infectie cu COVID-19, sau în momentul în care vom avea personal suficient”, a mai precizat dr Vasilescu.
Spitalul are  materiale sanitare de strictã necesitate pentru urmãtoarele douã sãptãmâni, dar sunt probleme cu costumele speciale pentru COVID-19, care, spun medicii, nu sunt suficiente în nicio unitate spitaliceascã. Iar pandemia încã nu a fost sesizatã în tara noastrã.
„În România, situatia este la început, ca urmare, este de presupus, pe scenariul altor tãri, ca, la un moment dat, numãrul acestor pacienti testati pozitiv, respectiv a îmbolnãvirilor sã creascã. Facem eforturi sã obtinem acum teste rapide pentru COVID-19, cu observatia cã aceste teste, în momentul î care sunt negative, e ok, dar când sunt pozitive, ele trebuiesc confirmate prin testul clasic. Si necazul, la ora actualã, este cã numãrul acestor teste este redus”, a conchis mediul Alin Vasilescu.
În judetul Hunedoara, joi dimineatã, erau înregistrate 895 persoane aflate în izolare si 45 aflate în centre de carantinã. Numãrul celor confirmati cu infectie, de la începutul perioadei de monitorizare rãmâne 23, din care 7 au fost declarati vindecati si externati.
Judetul Hunedoara se aflã pe locul II în România, cu 23 de cazuri confirmate, dupã Bucuresti, unde, pânã joi la prânz erau confirmate 88 de cazuri COVID -19.
Diana Mitrache

8 comentarii la „Spitalul din Petrosani a mai închis o sectie. Cortul nici nu poate fi utilizat

 • 19 martie 2020 la 19:23
  Permalink

  Bv….presa independent?….de ce ati sters comentariile??????!!!!!!

 • 20 martie 2020 la 06:29
  Permalink

  Buna ziua! Nu a fost sters absolut niciun comentariu. Probabil ati scris la alt articol.

 • 20 martie 2020 la 09:03
  Permalink

  Medicii sint in autoizolare. asta suna ciudat. De ce nu se fac teste la toti cei 110 medici suspectati? In 2, 3 zile ai rezulatatul si atunci stii sigur care sint infectati si trebuie izolati iara ceilalti merg la munca pentru ca este nevoie de ei. Daca mergem doar cu presupuneri atunci sigur se inchide spitalul.

 • 20 martie 2020 la 11:23
  Permalink

  La razboi inapoi ,la placinte inainte……

 • 20 martie 2020 la 11:41
  Permalink

  Pentru ca trebuie facute 3 teste si sa fie toste negative

 • 20 martie 2020 la 11:42
  Permalink

  Nimeni nu sta izolat de placere

 • 20 martie 2020 la 11:44
  Permalink

  Nimeni nu sta izolat de placere.Rezultatele primelor teste au venit ieri.

 • 21 martie 2020 la 15:10
  Permalink

  De curiozitate Domnii doctorii care au cabinete particulare beneficiaza de donatiile amaratilor din VJ ? gen Apostu Slaizer ??

Comentariile sunt închise.