Spitalul din Lupeni, gata de acreditare

S unt investiții în infrastructură, aparatură și chiar se construiesc clădiri noi, la spitalul din Lupeni. Unitatea medicală urmează să treacă prin o nouă etapă de acreditare și primarul spune chiar că își dorește să atargă cât mai mulți medici, la cât mai multe secții pe care acum le dotează.

Primăria a alocat bani, a accesat fonduri externe și a căutat să investească în aparatura necesară fiecărui medic. Așa că acum se fac ultimele demersuri.
„Ne pregătim pentru acreditarea spitalului. Stăm foarte biune la ceea ce înseamnă punctajele pe care le vom obține, dar, pentru a lua aceste puncte, am fost nevoiți să facem anumite investiții. Așa că am alocat fonduri pentru farmacie, sala de sport, radioterapie și în aceste zile chiar se lucrează la aceste capitole. Sunt plăcut impresionat că se lucrează, iar la recuperare vin periodic sute de oameni”, a spus Lucian Resmeriță, primar Lupeni.
Și, primarul mai spune că ar vrea să vină aici cât mai mulți medici, pentru că le va oferi condiții, cazare și cabinete dotate. Asta, pentru că se știe că medicii preferă centrele mari, sau pleacă în străinătate. Însă, speră ca dotarea secțiilor să îi determine să ia în
considerare spitalul de la Lupeni. Primarul spune că are peste 40 de rezidenți care ar
trebui să vină aici în următorii ani, așa că motivul pentru care a investit în aparate și dotări este legat și de performanța medicală.
„Avem profesioniști, iar pe această cale ne dorim să facem un nou apel ca, în cazul în care sunt medici absolvenți din diverse domenii, să se îndrepte spre noi.
Aici căutăm soluțiile cele mai bune ca să îi ajutăm și le dăm apartament în care să locuiască, ne ocupăm de ei și îi așteptăm aici”, mai afirmă primarul.
Numai pentru secția de terapie intensivă aici au fost investiți anul
trecut 1,5 milioane de lei, unde sunt 3 medici, iar dotările, spune rpimarul, vor crea cadrul complet pentru vindecarea pacienților. Investiția
se ridică la peste
6,5 mili­oane de lei, din fonduri europene. Și asta nu e tot.
„Am găsit o axă de finanțare și vom construi un RMN. Suntem în etapa de licitație a proiectului. Apoi vom porni lucrarea, așa încât să fie totul în regulă și, poate, într-un an sau doi, îl punem în funcțiune, pentru că bolnavii au mare nevoie de astfel de aparate. Noi căutăm mereu să găsim surse de finanțare prin care să dotăm spitalul cu aparatură de ultimă oră, ca lumea să vină la Spitalul municipal Lupeni”, a conchis Lucian Resmeriță.
Alte 6 containere vor fi amplasate în curtea
spitalului de la Lupeni și acolo se va face triajul pacienților. Investiția a fost obținută în baza proiectelor ce au fost inițiate odată cu pandemia de COVID-19, când traijul era vital. Iar acestea vor ajunge în curtea unității medicale, fiind vorba despre o investiție de 1,2 milioane de lei.
Diana Mitrache