Special. Reporter în teren | CU JIUL, ÎN TEMPLUL FOTBALULUI

Î i putem spune și așa. Este, oricum, cel mai nou și mai modern stadion din România și aparține celei mai titrate echipe, care în cei 75 de ani (îi va împlini pe 7 iunie) de existență a adunat cele mai multe trofee ale unei echipe de club românești: 20 de campioni ai țării, 19 Cupe ale României, 3 Super Cupe ale României, 1 Cupă a Campionilor Europei, finalistă în C.C.E., 1 Super cupa Europei, vicecampioni în Cupa Intercontinentală.

După ce ani de zile de la înființare, Steaua (CSCA, CCA) a jucat în București pe mai multe stadioane din 1974 până în 1998 a jucat pe propriul teren din Ghencea, fiind primul stadion din țară doar pentru fotbal. După anul 2000 vechiul stadion este dărâmat, pe 7 iulie 2021 fiind dat în folosință noul stadion, pe care joacă actuala „Steaua” din Liga a II-a, desprinsă în urmă cu câțiva ani.

DINCOLO DE SCOR…
Steaua – Jiul, 7-1. S-o spunem din start, diferență de cinci clase și tot atâtea viteze. Greu să ții piept unei echipe cu atâtea nume importante, frații Pacionel, Adi Popa, Huiban, Zaharia-, dar și fără căpitanul Vali Bărbulescu sau atacantul Chipirliu- cu un anumit nivel de pregătire și un standard ridicat în ceea ce privește infrastructura.
Au fost goluri frumoase, unele marcate prea ușor, am remarcat intervențiile portarilor jiuliști Spânu și Ad.Farcaș, câteva driblinguri ale lui Bădărău, sau deposedări reușite ale lui Torkos. Insuficient însă pentru a stăvili pofta de goluri a echipei roș-albastre care a marcat două goluri din penalty.
Restul e poezie…

Foto Facebook CSA Steaua Bucuresti
—-
Steaua București – Jiul Petroșani 7-1
Steaua (antr.Daniel Oprița): H.Iancu-Stoian, Beța, Baităr, Zaharia-Șt.Pacionel, Răsdan, Adr.Popa, Andronic-Em.Pacionel, Huiban (I.Răducan).
Jiul (antr.Avr.Moldovan): Spânu-Stoicoiu, Oct.Ionică, Adr.Marin, Keszeg-R.Sandu, Torkos, Bădărău, Chirițoiu-Cocină, Mărmănean.
Au mai jucat: Ad.Farcaș (portar), Bg.Petrescu, Lovas, Nițu, Caralicea, D.Fage, Irimia, Ghiocea, Vișan.
Au marcat: Huiban (min.2, 26), Em.Pacionel (min.16, 73) Răsdan (min.19), Baităr (min.45), I.Răducan (min.88), resp. Oct.Ionică (min.64).
Arbitru: Andrei Oancea – București.

RESPECT PENTRU MILITARU
Echipa Steaua dispune de un post de televiziune – Steaua TV- care a transmis meciul în direct.
Un capitol special l-au alocat lui Damian Militaru, cel care a jucat cinci sezoane la Steaua (1994-1999), care a pășit cu emoție pe terenul central din Ghencea.

ÎNCURAJĂRI DE LA OAIDĂ
Înaintea meciului Steaua-Jiul, în holul hotelului unde era cazată echipa din Petroșani a venit Răzvan Oaidă (24 ani), componentul FCSB, născut și crescut la Petroșani, dar școlit la Wolverhampton Wanderers, Brescia, apoi F.C.Botoșani, FCSB, cu 17 prezențe în Naționalele U.17, U.19 și U.21. Fiul fostului junior al Jiului, Alex.Oaidă (component al Minerului Lupeni și Minerului Uricani), Răzvan Oaidă s-a întreținut cu cei de la Jiul și „reporterul în teren”, urând succes echipei în campionat.

A consemnat GENU TUȚU