Special l [ Sportul Văii Jiului în pragul Revoluției din decembrie `89 ]

Jiul Petroșani, cam pe la mijloc…
Echipa Jiul Petroșani, care în 1989 împlinea 70 de ani de existență, încheia bine turul sezonului 1989-1990, ținând cont că abia revenise în divizia ”A”.
Ultima etapă dinaintea … Revoluției, pe 3 dece,brie 1989, cu echipa Miliției Capitalei, Victoria București, 6000 de spectatori au îndurat un frig pătrunzător. Negrilă, Bâcu, Henzel fac un meci memorabil, dar și de partea cealaltă, portarul Hițu, fundașii D. Ștefan sau Mircea sunt de netrecut. După acest meci, Jiul ocupă locul 11 în clasament, înaintea unor echipe ca Sportul Studențesc, SC Bacău, Corvinul sau FC Argeș. Horațiu Lasconi cu 5 goluri marcate ocupă locul 6 în clasamentul golurilor.
Divizia ”C”, tot pe 3 decembrie
Turul diviziei ”C”, seria a 9-a se încheie tot pe 3 decembrie 1989. O divizie în care activau trei echipe din Valea Jiului, Minerul Lupeni, Minerul Șt. Vulcan și AS Paroșeni Vulcan.
Singura care încheia turul etapei a 15-a acasă era AS Paroșeni Vulcan.
Liderul turului, Minerul Lupeni
Cu Terache, Pocșan, M. Tudorache, E. Lumperdean, Krautil, Colceag, etc., în echipă, pierde la limită, 0-1 la Minerul Anina, având avantajul locului 1 la golaveraj.
Minerul Șt. Vulcan
(antr. Petre Libardi) este surclasată cu 5-0 la CSM Caransebeș, la vulcăneni jucând printre alții Homan, Szoradi, Dan Voicu, Mugurel Radu, Popoviciu sau Marcel Topor.
În fine,
AS Paroșeni Vulcan proaspăt retrogradată din divizia ”B” a reușit o victorie la limită contra ocupanta locului 2, Vulturii Lugoj, datorită unui joc bun prestat de Oprița, Leleșan, Buzduga, Adrian Barbu sau Matula.

GENU TUTU