Special. Interviu” / Sunt mereu lângă fotbalul Văii Jiului”

L-am întâlnit zilele trecute, pe Viorel Vesa. Îl mai țineți minte? Venise la Jiul Petroșani în vara lui 1997 într-o echipă a Jiului aflată atunci în divizia ”A”…
Reporter: Viorele, știu că locuiești în Spania. Cum e acasă?
Viorel Vesa: Excelent, am venit la o micuță cu foștii colegi de la Minerul Paroșeni.
Rep: Dar despre Jiul, mai ții minte?
V. Vesa: Oooo, cum să nu ! Am atacat acel campionat 1997-1998, ”era Miron Cozma”, cu antrenorii Mitică Marcu și Dorel Maria. Aveam un lot tânăr, abia în etapa a 8-a am luat primele trei puncte, 3-2 cu FCM Bacău.
Rep: Despre coechipierii de atunci?
V. Vesa: Jucători buni, Florin Anton, Sedecaru, Vio Stancu, Huza, Știrbulescu, Cioabă, Matincă… Din păcate, am retrogradat.
Rep: Dar ai rămas la Jiul…
V. Vesa: Da, până în sezonul 2002-2003, în divizia ”B”. Am lucrat cu antrenorii Marin Tudorache, Ioan Dosan, Gabi Stan, Ioan Sdrobiș. Am jucat cu Hotoboc, Ghițan, Doroș, Fl. Stoica, Nae Iorga, Priseceanu, Gabi Apetrei, Sorin Frunză, Vali Badea și acest excelent jucător, Damian Militaru.
Am prins de toate la Jiul. Și divizia ”A” apoi ”B” și chiar ”C”, de unde am promovat la loc în ”B”, în 2002-2003, cu același Dumitru Marcu la cârmă, la fel ca la începutul meu la Jiul. A fost o perioadă minunată cu oameni deosebiti în jurul
nostru – Costel Cătuși, Ioan Danciu, George Boboc, Mache Vizitiu. Sunt mereu lângă fotbalul Văii Jiului, sunt la zi de pe rețelele de socializare. Sper ca Jiul să revină acolo unde îi este locul.
Genu TUȚU