Special. Interviu. Alin Teodor Ursache de la fotografia cu Jiul la fotografia cu Del Bosque, Marcelo si Modrici

La 48 de ani este un om realizat. De 15 ani în Spania, cu o familie frumoasã – sotie, doi bãieti – mereu jovial, amabil, exuberant si cu vorbele la el, Alin Teo Ursache – ”Sache” cum îi spun  apropiatii – managerul unui celebru restaurant din Madrid ”La Maquina”, revine când are timp cu plãcere si dragoste în Valea Jiului.
Reporter: Sache, mã bucur cã te revãd la Petrosani, în anul centenar al Jiului!
Alin Ursache: Oo, eu la fel, mereu revin cu plãcere si îmi aduc aminte cu drag de anii 90, când eram si eu printre fotbalisti…
Rep: Ai jucat la Jiul…
Ursache: Da, la juniorii republicani I cum se numeau  atunci, cu prof. Ad. Cosoreanu cu Cristi Cãldãrar, Bebe, Fage, Fl. Iordache, Cioabã, Ilie, Botezatu, Valentin Badea, ce bãieti  minunati! Am ajuns pânã la nivelul echipei de tineret a Jiului, un sistem  desfiintat din returul sezonului 1990-1991. Apoi, ne-am împrãstiat care pe unde am putut, eu am mai jucat pe la Minerul Aninoasa, Jiul Petrila, Minerul Livezeni. Altii, mult mai talentati ca mine, prin divizia ”A”.

Reporter: Pânã la urmã ai plecat din tarã…
Ursache: Perspectivele erau destul de sumbre. Am mai lucrat o perioadã prin diferite locuri, apoi, în 2004, am plecat la Madrid. Am luat-o de jos, cu rãbdare si corectitudine si am ajuns în prezent sã fiu directorul unui restaurant cu peste 70 de angajati, în ”buricul” Madrid-ului, un local distins, unde vin si multe personalitãti din lumea fotbalului.
Rep: Ca sã vezi ce destin! Cam cine vine pe acolo?
Ursache: Destui! Este un loc des frecventat de jucãtorii Real-ului, Marcelo, Modrici, de fostii jucãtori Hierro sau Hugo Sanchez, Teo Hernandez, Baptista, de antrenorul Vincente Del Bosque, de Gabi de la Attletico Madrid sau fostul ei jucãtor, Caminero. Sunt doar câtiva dintre ei.
Rep: Si cum se comportã?
Ursache: Sunt foarte modesti si prietenosi. Gata oricând sã facã o fotografie, dacã sunt solicitati (n. red. drept dovadã, cele din material), fãrã ceea ce noi numim ”figuri în cap”, fac parte din clientela fidelã a restaurantului nostru.

Rep: Asadar, o trecere ”la fotografie”, de la Jiul anilor 90 la Realul anilor 2000…
Ursache: Ce vremuri frumoase au fost atunci în anii 90 la Petrosani! Iubeam  fotbalul, iubeam Jiul, au fost anii cei mai frmuosi, îti dai seama aveam 18-20 de ani. Îmi amintesc si acum cu drag, în afara celor mentionati mai sus de profesorul Tonca, de ”Toc” Nitã, de Anichitei, de Bobu, cu totii iubeam fotbalul, aveam în fatã acele exemple care se numeau Ghitan, Sedecaru, Rico Cristea, Daniel Timofte, Henzel, Bâcu, Lasconi, Ioan Varga, Militaru, Fl. Stoica, Negrilã. Doamne, ce fotbalisti!
Rep: Stiti cã anul acesta, pe 3 august, Jiul va aniversa 100 de ani de la înfiintare.
Ursache: Evident, sunt la curent cu tot ce înseamnã Jiul! Regret cã nu voi fi aici dar sper cã va fi un moment de mare încãrcãturã, cu atâtea generatii de fotbalisti la un loc. Si mai sper cã se va gãsi solutia de a redresa echipa Jiul, care stiu cã nu se aflã în cel mai bun moment el existentei sale, poate chiar faptul cã împlineste 100 de ani sã fie un imbold pentru cei ce rãspund de soarta echipei atât de dragã mie, Jiul Petrosani.
Vicecampion cu Nik Prod
În perioada 20 iunie – 5 iulie 2003 pe terenul Sc. Gen. ”Andrei Saguna” din cartierul Aeroport Petrosani zece echipe si-au disputat titlul la Cupa Vãii Jiului la minifotbal, care a dus la o finalã Olimpicii – Nik Prod,  4-1. Momentul este surprins în facsimilul de mai jos, cuprins în publicatia ”Sport Turism de Valea Jiului”  din 9 iulie 2003.
GENU TUTU