Special FOȘTII HANDBALIȘTI DE LA ȘTIINȚA PETROȘANI, INVITAȚI LA CUPA MONDIALĂ!

Î n perioada 9-12 septembrie a.c., în Croația este programată a patra ediție a Cupei Mondiale de Handbal Masters 2021.

Va fi un eveniment complex, cu participarea a 45 de echipe cu circa 1000 de jucători din întreaga lume, printre care și o selecționată română. De fapt, este o echipă a Științei Peroșani, mobilizată de Constantin „Zât” Gavrilă, din care vor mai face parte foștii handbaliști Gigi Enea, Cristi Cazan, Alin Cazan, Attila Nyullasi, Gheorghe Beldiman, Daniel Antohe, Zsiga Dani, Cristi Ropan, Radu Miclăuș, Ioan Gliga, Vasile Segărceanu și antrenorul Ioan Chira.
Competiția se va desfășura pe trei zile (9-12 septembrie a.c.), Știința Petroșani participând la categoria +50. Acest turneu va avea loc în Croația, în stațiunea Omiš (21 km de orașul Split) din Dalmația (Croația), o localitate cu 15.000 locuitori, așezată la gura de vărsare a râului Cetina în Marea Adriatică.
Iată ce ne-a declarat Constantin Gavrilă în legătură cu acest turneu:„ Mergem acolo pur și simplu din dorința de a juca de plăcere. Nu urmărim vreun scop anume, ci pur și simplu să ne reamintim de vremurile când eram activi. Este o competiție de anvergură mondială și sunt convins că vom avea numai de câștigat”.
Să precizăm că actualul „old-boy” Constantin Gavrilă a împlinit pe 14 iulie a.c. vârsta de 59 de ani, că a început handbalul în urmă cu 45 de ani (1976) sub conducerea lui Ioan Polifronie și că a jucat pentru C.S.S.P. și Știința Petroșani până în 1999.
BARAJ CU PROMOVARE
În vara anului 1985, Știința Petroșani participă la un baraj de promovare în Divizia „B”, la Sibiu. Petroșenenii reușesc trei victorii (25-14 cu Oltcit Craiova, 21-20 cu Armătura Cluj, 23-18 cu C.S.M.Reșița), revenind în eșalonul secund, cu antrenorul-jucător Ioan Gliga, cu jucătorii P.Popescu, Szemes, Gheciu, Doru Drăgan, Stupariu, M.Stănescu, Cr.Cazan, Sig.Dani, Dan Antohe, Gabi Grigore și…Constantin Gavrilă!

GENU TUTU