Special / BUCURIA LUI MATINCĂ

Zilele trecute, pe 9 mai, unul dintre cei mai talentați jucători care au evoluat la Jiul (în perioada 1995-1998), Vasile Matincă, a împlinit 47 de ani.
Un moment memorabil petrecut acum 35 de ani a rămas în analele fotbalului.

P UȘTIUL DE DUPĂ PLASĂ…
Era pe 16 aprilie 1986, Steaua juca returul semifinalelor în Cupa Campionilor Europeni cu Anderlecht Bruxelles. Steliștii încep în forță, gol Pițurcă în minutul 4, apoi 2-0 în m inutul 23 Balint și 3-0 în minutul 71, din nou Pițurcă, cu capul.
Din viteză, Victor Pițurcă a intrat în plasă, primul care îl îmbrățișa fiind un puști de 12 ani, care se afla în spatele  plasei porții, copil de mingi la grupa lui Lajos Sătmăreanu. Va fi una din imaginile care vor face înconjorul planetei. Modest, el nu a spus nimănui acest amănunt, până în 2011, când a povestit unui ziarist din București.

…VIITOR FOTBALIST !
Ulterior, Vasile Matincă – în generație cu Prodan, Filipescu sau Adrian Ilie – va juca la C.F.Brăila, F.C.Național Buc., Jiul Petroșani, Politehnica Iași, Concordia Chiajna (unde a și antrenat, având și 30 meciuri la Naționala U.21.

Amintiri de la Jiul
Remarcabil prin tehnica sa, Matincă a fost foarte iubit de suporterii Jiului pe vremea când juca la Petroșani.
„A fost una din cele mai frumoase perioade ale mele ca fotbalist. Am avut colegi minunați, am trăit momente magice la promovarea cu Fălticeni-ul în 1996, am iubit acele locuri, unde vin oricând cu plăcere” a spus recent Vasile Matincă.

GENU TUTU