Spãrgãtorii de bancomate au fost trimisi dupã gratii

Gruparea formatã din doi vulcãneni si un bistritean au jefuit mai multe bãnci, mai exact bancomatele acestora.  Cei trei indivizi au cutreierat tara si au reusit sã spargã zeci de bancomate, pânã sã fie prinsi de politisti. Cei trei au fost trimisi în judecatã pentru constituirea unui grup infractional organizat si  si-au recunoscut faptele.
Astfel, vulcãneanul Stãnescu Aurel a fost condamnat pentru 21 de spargeri în procedurã  simplificatã la 3 ani si 6 luni închisoare. Codreanu Florin Daniel a primit 1 an de închisoare, pentru sãvârsirea infractiunii de furt calificat în formã continuatã, însã nu va ajunge în închisoare dat fiind faptul cã i-a fost suspendatã executarea pedepsei. Celãlalt vulcãnean, Talã Moise, a primit 10 luni de închisoare cu suspendare. Indivizii trebuie sã plãteascã si 8.060 lei, reprezentând sumele de bani sustrase din bacomate, respectiv suma de 675,19 euro si 150,26 lei reprezentând costurile de reparatie si repunere în functiune a bancomatelor afectate. Hotârârea instantei de fond nu este definitivã. Aurel Stãnescu zis ”Diamant” si Talã Moise ajutati de un alt complice din Bistrita, au cutreierat jumãtate din tarã si au dat spergere dupã spargere. Au vizat bancomatele mai multor bãnci pe care le spãrgeau prin metode ”clasice”. Le fortau fanta de bani si furau cât puteau. Acestia au descoperit cã aparatele sunt la fel de  vulnerabile ca o banalã încuietoare si se foloseau de o simplã surubelnitã, un patent si o sârmã îndoitã la capãt. Procurorii spun cã suspectii au fortat aparate din Craiova, Filiasi, Sebes, dar si de pe raza judetului Gorj. Sapte bãnci au fost jefuite de grupare.
”Diamant” abia scãpase din puscãrie, dupã ce executase o parte din condamnarea de doi ani si jumãtate pe care o primise tot pentru spargerea unor ATM-uri din Petrosani.
Maximilian Gânju