Solutii pentru canalizarea din cartierul Aeroport

Conducerea ApaServ Valea Jiului cautã solutii pentru a remedia deficientele sistemului de canalizare din cartierul petrosãnean Aeroport.

Cea mai bunã solutie o poate oferi un institut de proiectãri, astfel cã cei de la Ape, dupã discutiile avute cu cei de la Primãria Petrosani si Consiliul Judetean Hunedoara, spun cã urmeazã a fi realizate studii în acest sens.

“Am avut discutii cu colegii mei si nu suntem în mãsurã sã spunem dacã facem acel lucru se rezolvã problema. Sunt multe probleme si doar un institut de proiectãri poate sã ne spunã sigur cã dacã bãgãm niste bani în pãmânt oamenii pot sã stea linistiti cã nu vor fi inundati. Am avut discutii cu primãria, Consiliul Judetean si într-un timp foarte scurt lucrurile se vor schimba”,  a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

Dupã primele inundatii severe care au afectat locuitorii din cartierul Aeroport în urmã cu 8 ani, autoritãtile locale au investit în reabilitarea sistemului de canalizare. Chiar si asa, s-a dovedit cã ploile au devenit, an dupã an, tot mai abundente, iar sistemul de canalizare nu a putut face fatã. Un lucru este, în opinia autoritãtilor de la Petrosani, cât se poate de clar, astfel, trebuie regândit sistemul de canalizare din aceastã zonã vulnerabilã a orasului.

Monika BACIU