Social

Solidaritate, la apelul autorităților locale din Lupeni: Straja oferă peste 250 de locuri de cazare refugiaților

C abanierii din Straja pun la dispoziția refugiaților din Ucraina, spații de cazare și masă, oamenilor care fug din cauza războiului. Totul s-a petrecut după ce autoritățile locale au făcut un simplu apel, iar acum se vorbește despre un număr dublu de locuri de cazare, dacă va fi necesar.

Mai mulți oameni de afaceri, care au spații de cazare la Straja sunt gata să primească acolo refugiații. Este vorba despre spații pe care le pot pune la dispoziția femeilor și copiilor, care acum sunt în imposibilitatea de a avea un acoperiș deasupra capului.
„În momentul în care am adresat întrebarea cine ar dori să se implice alături de primărie, în această acțiune, nu mi-am dat seama că va fi o reacție atât de bună. În 54 de minute am avut peste 250 de locuri cu cazare și mâncare, deci tot ceea ce le trebuie, pentru acești oameni, dacă vor ajunge la noi. După o oră am identificat 250 de locuri, ca apoi, să mai vină și alții cu o ofertă tot cam, de 250 de locuri”, a spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Este o mobilizare fără precedent, iar oamenii din Straja, grupați în Asociația Pro Straja, vor să dea un semnal că sunt gata să sprijine poporul Ucrainei.
„Dacă vor mai dori și vor mai fi cereri, cu siguranță, putem să ajungem la peste 500 de locuri de cazare și masă, pentru refugiații din Ucraina”, mai spune edilul din Lupeni.
Instituția prfectului din Hunedoara a lansat un apel către toți liderii locali ai județului nostru, iar, în vederea organizării eficiente și unitare a întregii misiuni umanitare, prefectul județului Hunedoara Călin Petru Marian a transmis că toți cei care doresc să participe la aceste acțiuni sunt rugați să acceseze platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.
Diana Mitrache