Sold out pentru „La Traviata”, la teatrul din Petroșani

U nul dintre cele mai apreciate evenimente culturale
organizate de Consiliul Județean Hunedoara revine în acest an cu o ediție cu totul specială. Patru spectacole de înaltă ținută vor fi organizate în trei localități ale județului, oferind astfel posibilitatea tuturor iubitorilor de operă să asiste la punerea în scenă a unor capodopere ale culturii.

La Petroșani deja nu mai sunt invitații pentru spectacolul „La Traviata”.
Organizatorii spun că, de comun acord cu soprana Daniela Vlădescu, directoarea Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța și totodată directoarea artistică a Festivalului de opera “Opera Nights”,
s-a convenit pentru acest spectacol la Petroșani.
Astfel, publicul este invitat în 28 iulie 2022, de la ora 20.00, la Teatrul Dramatic “I.D. Sîrbu” din Petroșani, iar invitațiile au fost epuizate.
„Din fericire a fost interesul foarte mare. Oamenii și-au rezervat din timp locurile și au venit să își ridice invitațiile. Sperăm să fie sala arhiplină. Spectacolul sperăm să fie unul deosebit, iar
spectatorii sper să fie încântați. Consiliul Județean Hunedoara, cu siguranță, a adus o bucurie organizând felul acesta de spectacol și aici, la noi. În plus, avem o altă alternativă culturală”, a spus Irina Radu Bodea, diretorul Teatrului Dramatic ID Sîrbu din Petroșani.
În 30 iulie 2022 – ora 21.00, „Cavaleria Rusticana” și „Pagliacci” sunt două spectacole ce pot fi vizionate în curtea exterioară a Castelului Corvinilor din Hunedoara.
Iar în 31 iulie 2022 de la ora 21.00 „La traviata” de Giuseppe Verdi poate fi urmărit în curtea interioară a Consiliului Județean Hunedoara.
În cadrul evenimentului,
publicul va avea ocazia să reîntâlnească nume de referință din muzica clasică și de operă din țară și străinătate. Ansamblul
orchestră-balet-cor al Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, condus de dirijori din Tokyo, București și Constanța va acompania soliștii din Tokyo, București, Brașov și Constanța. Directoarea artistică a festivalului este soprana Daniela Vlădescu.
Evenimentul este organizat cu sprijinul instituțiilor culturale din subordinea Consiliului Județean Hunedoara, iar intrarea publicului este liberă.
Diana Mitrache