SNIM – maxim 82 de angajati, în 2020

Minele pe închidere sunt la faza de ecologizare a suprafetelor care cândva au fost perimetre miniere si, chiar dacã ar trebui disponibilizati mult mai multi oameni, vor rãmâne nu mai putin de 82 de oameni.  Este o cifrã rezultatã din  calculele pe care si le-au fãcut deja cei care gestioneazã acum  activitatea de închidere si  ecologizare a fostelor mine,  considerate neviabile.
„Conform programului, notificat la Comisia Europeanã, în acest an ar trebui fãcute 338 de disponibilizãri. Dar, având în vedere cã  ai suntem doar 370 de angajati, într-o formã restrânsã de activitate ce urmeazã a se desfãsura cu demolãrile de suprafatã, ecologizare si punere în sigurantã a legãturilor cu suprafata, mai avem nevoie de 82 de oameni. Practic, vor pleca mult mai putini. 82 de persoane vor mai rãmâne  la 31 decembrie 2019”, spune Petre Drãgoescu, director tehnic SNIM VJ.
La momentul în care Societatea Nationalã a Huilei din Petrosani se diviza si minele viabile intrau în CEH, iar cele neviabile, în SNIM, societatea care a  gestionat închiderea minelor avea 2.443 de oameni. Societatea cuprindea si minele Petrila si Paroseni si Uricani, iar acum doar în douã dintre acestea se mai lucreazã.
Responsabilii de aici spun  cã în scurt timp se închide total activitatea în subteran, iar oamenii, mare parte din ei, vor fi disponibilizati.   Finalul lunii decembrie 2019 intrã în istoria Vãii Jiului ca  termenul limitã în care în zona aceasta s-a mai lucrat în subteranul minelor ce au fost considerate neviabile.  În luna noiembrie 2012, peste 2000 de mineri erau transferati la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului, dupã ce Guvernul aproba ordonanta de urgentã privind transferul  personalului de la unitãtile  neviabile ale Companiei Nationale a Huilei la noua societate. Societatea Nationalã de Închideri de Mine se va închide total în 2020, iar pânã atunci va functiona doar în câteva birouri.
Diana Mitrache

3 comentarii la „SNIM – maxim 82 de angajati, în 2020

 • 28 august 2019 la 19:32
  Permalink

  PUTORILE POLITICE AU NEVOIE DE SALARII BAROSANE CE MAI CAUTA LASZLO DOMOKOS CARE ARE DE 5 ANI CONDITII DE PENSIE LA FEL FOSILA DE POPESCU DE LA URICANI RAMAN DOAR PILOSII POLITIC SI CITEVA PANARAME GEN BEATRICE SAU HOLINGHER JAFUL FACIUT DE BOBAR CARE INCASEAZA MILIARDE ANUAL DE ANGHEL SI NICOLESCU NU POATE FI ACOPERIT NICI ACUM MINA PETRILA NU E INCHISA IN ACTE PENTRU CA S A FURAT ENORM ASA SE FURA ACUM LA URICANI……PRIETENII STIU DE CE.

 • 29 august 2019 la 17:54
  Permalink

  tu cat ai furat ?acum plangi

 • 29 august 2019 la 20:10
  Permalink

  mai rau e cand din prostie omori oameni si raman copii orfani…..

Comentariile sunt închise.