Sindicatul Muntele face alegeri

Sindicatul reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara intrã în febra alegerilor. Din prima lunã a anului, se va stabili data acestor alegeri, iar apoi minerii îsi vor vota liderii car sã îi reprezinte.
„În luna ianuarie, Sindicatul Muntele a hotãrât organizarea unei conferinte, care va stabili si data alegerilor, pentru cele 3 functii din biroul executiv. Este vorba despre cea de presedinte, presedinte executiv si secretar general”, a pus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Anul 2018 este un an greu, în care colosul industrial are de punctat evenimente importante si, spun actualii lideri, cei care vor fi votati, trebuie sã aibã legitimitate, ca sã îi reprezinte si pe mineri si pe energeticieni.
„Noi puteam sã continuãm în aceastã formulã, pentru cã statutul prevede clar cã, în momentul vacantãrii functiei de presedinte, functia este preluatã de presedintele executiv, pânã la organizarea de noi alegeri. Dar am considerat cã vine anul 2018, cu multe provocãri si noul birou executiv va trebui sã fie girat printr-un vot uninominal de cãtre toti membrii sindicatului Muntele”, a mai adãugat actualul lider.
Complexul Energetic Hunedoara este cel mai mare angajator din judet si gestioneazã activitatea minelor viabile si a termocentralelor de la Mintia si Paroseni. Sunt premise ca acesta sã fie divizat, existã posibilitatea ca douã dintre unitãtile miniere sã nu primeascã subventii, iar rolul sindicatelor va fi unul decisiv.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Sindicatul Muntele face alegeri

  • 7 ianuarie 2018 la 20:18
    Permalink

    Cel care va fi ales lider de sindicat il rugam sa se implice cat mai mult pentru a veni investiile promise la EM Livezeni si EM Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului .

  • 8 ianuarie 2018 la 15:16
    Permalink

    degeaba amenintati ca tot vine divizarea

Comentariile sunt închise.