Sindicatul Muntele a dat înapoi cu ajutorarea unor sãrmani

Sindicatul Muntele a dat înapoi cu ajutorarea unor sãrmani Asociatia Sfânta Filofteia a demarat campania Zambete de Pasti, în care îsi propune sã strânga ajutoare si alimente pentru circa 1700 de familii. ?i, desi initial, liderii minerilor si-au anuntat sprijinul pentru aceastã actiune, acum s-au rãzgândit.

?i cei mai nevoiasi dintre noi au dreptul de a simti din plin sãrbãtorile si de a avea ce pune pe masã copiilor în ziua de Paste.    Campania Zâmbete de Pasti, initiatã de Asociatia Sfânta Filofteia a stârnit spiritul civic atât din partea oamenilor simpli, care din putinul lor au ales sã doneze câte ceva pentru nevoiasi, dar si din partea unor oameni de afaceri. Trist este cã desi liderii de sindicat din Valea Jiului, atât de la Sindicatul Muntele, cât si de la Sindicatul Huila, au anuntat cã sprijinã campania si cã vor vorbi cu minerii pentru a fi de accord sã renunte la hrana caldã douã trei zile, acum s-au rãzgândit, motivând de fapt cã minerii nu ar fi fost de acord cu aceastã actiune umanitarã.

“ Nu as vrea sã nu aduc aminte cã la campania „Împreunã topim zãpezile” Sindicatul Muntele si minerii din Valea Jiului s-au solidarizat si au ajutat sinistratii din zona Vrancei si la fel am dorit si facem, dar din pãcate, comunicarea a fost una care a avut de suferit, iar ce ni s-a propus ca si spijin, a venit destul de tardiv. Astfel, timpul necesar informãrii membrilor nostri de sindicat a fost destul de scurt, motiv pentru care, aceastã decizie în a ne asocia sau a nu ne asocia, nu a putut fi luatã în timp util. Masa caldã a minerilor este un drept al acestora care îl au prevãzut prin Contractul Colectiv de Muncã , iar noi, ca si lideri de sindicat, nu avem nici un drept sã renuntãm unilateral la acest lucru ”, a declarat Petre Nica, presedinte Sindicatul Muntele.

Principalul opozant, cel care nu  a vrut sã-i implice minerii pe care îi reprezintã într-o astfel de actiune, care ar aduce bucuria unor sãrbãtori mai bune în sufletul unor copiii, este Ioan Ciubotaru,  presedintele Sindicatului de la Mina Vulcan.   Noi am încercat sã-l contactãm pentru a-si motiva pozitia, însã acesta a refuzat sã rãspundã la telefon. În ceea ce priveste comunicarea, pe site-ul de socializare Facebook, campania are un feedback foarte bun si chiar mineri din Valea Jiului  au adoptat o pozitie împotriva liderilor de sindicat, care au renuntat la implicarea în campanie. “ Pe Facebook poate scrie cine ce doreste. Noi reprezentãm 5143 de salariati si ne-a fost imposibil sã stãm de vorbã cu toti acestia.  Ca în orice adunare unde sunt mai multi oameni, sunt pãreri pro si contra. Vizavi de aceste postãri, sã stiti cã existã si voci care spun cã: Dom’le, si noi avem greutãtile noaste si de ce sã-i ajutãm tot noi pe altii?! ”, a mai spus Petre Nica, infirmând astfel, din punctual lui de vedere, proverbiala solidaritate a minerilor, recunoscutã de zeci de ani, cu mult înainte ca domnia sa sã ocupe vreun loc “important” de lider.  În cadrul aceste campanii, donatiile vor fi folosite pentru achizitionarea de alimente de care vor beneficia 1700 de familii nevoiase din Valea Jiului, care au dreptul de a avea si ei un Paste fericit.

Luiza Andronache

NR:Orice alt comentariu este de prisos. Fiind vorba despre o campanie umanitarã donatiile se fac benevol, de toti oamenii de bine. Suntem ferm convinsi cã minerii ar fi renuntat la cei cinci sau sase lei cât costã masa caldã pentru a-i ajuta pe niste copii amârîti. Nu o datã si-au oferit mâncarea nevoiasilor care asteptau la usa cantinei unde serveau masa.  Minerii sunt solidari cu semenii lor, iar acest lucru l-au demonstrat de nenumãrate ori. Regretabil cã au în fruntea lor astfel de lideri.

6 comentarii la „Sindicatul Muntele a dat înapoi cu ajutorarea unor sãrmani

 • 25 aprilie 2013 la 23:02
  Permalink

  EU AM ZIS PREFERAM CA 2 ZILE SA NU RIDICAM MASA CALDA – DAR TINAND CONT CA ESTE ORICUM O MANACARE GATITA SUB ORICE CRITICA ,PREFERAM CA BANII CARE SE DAU PENTRU PREPARAREA MASEI CALDE CARE CICA COSTA CAM 14 LEI MAI BINE ACEIA SA FIE DONATII – CONSERVE CARE SE DAU LA SUBUNITATII SAMBATA SAU DUMINICA ASEMENEA NU MERITA ,NICI ANIMALE DE COMPANIE NU LE MANCA DECI — BANI AFERERNTI PENTRU CELE 2 ZILE AR FII FOST MULT MAI BUNII – SI DIN SUMA STRANSA SE PUTEAU CUMPARA ZAHAR FAINA LEGUME FRUCTE SAU POATE CHIAR CARNE DELA 7000 DE MINERII.

 • 26 aprilie 2013 la 07:23
  Permalink

  nu au avut timp sa discute cu minerii????miramas ca de obicei nu se discuta nik cu minerii deciziile le iau ei de capul lor.NU S-A VRUT SI GATA .cred ca sunt alte interese la mijloc.

 • 26 aprilie 2013 la 07:55
  Permalink

  Mai mare rusinea sa nu poti renunta la mancarea de toata jena ce se serveste acuma in cantine,bineinteles nu portile facute ptr.sefi din conducere care servesc mancarea la separeu dar mai sunt si catva mineri fomisti care nu ar renunta la aceasta masa si uite asa ne facem noi minerii de rahat !!!

 • 26 aprilie 2013 la 22:42
  Permalink

  sa-si doneze liderii indemnizatiile de la sindicat sau salariul ce-l iau ca angajati ai subunitatilor miniere,ca doar n-au contractul de munca suspendat ?

 • 27 aprilie 2013 la 14:10
  Permalink

  acest lider sindical de la vulcan cibotaru ,are garajul in spatele blocului f6 strada preparatie, si aduce de toate de la mina VULCAN ,TEVI,BAZINE DE POMPA DE PRESIUNE , DULAPURI DE LACATUSARIE,LEMN ,SCANDURA ,CRED CA FACE VO VILA UNDEVA.., E BOGAT RAU CA ARE SI ORTACI CARE IL AJUTA ,, DECI CAND Ai puterea de ce nu ai face , ca nul vede nimenei, cu toate ca avem paza,

 • 28 aprilie 2013 la 15:36
  Permalink

  amagitu este o magie care distruge romania,asa cum basascu cu magia a castigat romania , si a a facut avere fara sa se vada public, de ce nu a face si liderul de la vulcan, asta e romania ,dupa ce le dam painea si cutitul lor , noua popurului ne da fermaturile, si ne si injura ca pe animale salbatice, cand noi am fost constienta de ce am votat, dar dupa vot se schimba naravul acel bland, devenid hapsin.. cu dumnezeul inainte cu pacatosi lui

Comentariile sunt închise.