Sindicatele dezbat bugetul CEH / Vor fi disponibilizãri? Angajãri?

Sindicatele au demarat procedurile de negociere a Contractului Colectiv de Muncã pentru angajatii Complexului Energetic Hunedoara.  Acesta expirã la toamnã, dar trebuie fãcuti toti pasii pentru o reusitã, spun sindicalistii, care acum au obtinut prelungirea activitãtii la douã dintre minele ce trebuiau practic închise.
„Am cerut CA începerea, conform Legii Dialogului Social, si Codului Muncii, a negocierilor CCM. El expirã în 7 septembrie si, cu 60 de zile, putem cere începerea negocierilor. Noi am cerut ceva mai repede, pentru cã vor trebui fãcute o serie de modificãri, mai ales cã  activitatea pe mina Lupeni si Lonea, s-a prelungit”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Mai mult, bugetul ar putea fi aprobat si asta a promis în Valea Jiului, chiar ministrul de finante, lucru ce le dã sperante celor din minerit. „Bugetul este acum în analizã la Ministerul Energiei. S-au fãcut promisiuni cã va fi aprobat si asta a spus-o si Ministrul Teodorovici în Valea Jiului. Sperãm ca Minsiterul Energiei sã aprobe bugetului de venituri si cheltuieli”, mai spune Cîmpean.
Sindicatele au cerut si angajãri, pentru cã este nevoie de oameni în subteran. Ei vor fi luati dintre cei acre au mai sustinut examene la CEH, ori chiar din rândul celor de la Societatea de Închideri de Mine. „Existã un material pentru CA prin care se solicitã aproximativ 50 de angajãri pentru pornirea unei capacitãti de productie la Vulcan. Din discutiile avute, ei vor face tot posibilul sã le aprobe, dar despre disponibilizãri nu putem vorbi în anul acesta nimic. Avem activitatea prelungitã la cele douã exploatãri si dacã rãspunsul final va arãta cã activitatea trebuie prelungitã între 4 si 6 ani, avem o problemã de personal”, a conchis Darius Cîmpean.
Diana Mitrache

6 comentarii la „Sindicatele dezbat bugetul CEH / Vor fi disponibilizãri? Angajãri?

 • 19 mai 2019 la 19:31
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 19 mai 2019 la 20:06
  Permalink

  Iar nu ti-ai luat medicamentele!

 • 20 mai 2019 la 19:46
  Permalink

  @ Fane , pe numele adevarat Valter zis si puturosul Vaii Jiului , pupate pe frunte PROSTANE !

 • 21 mai 2019 la 19:40
  Permalink

  Pupate pe frunte PROSTANE !

 • 22 mai 2019 la 19:10
  Permalink

  vor fii angajari cu 1500 euro bucata

 • 28 mai 2019 la 14:25
  Permalink

  Ai perfecta dreptate sau dat si 2000 de euro eu am cererea fin septembrie si nici acum nu ma angajat.

Comentariile sunt închise.