Sindicatele denuntã presiuni si nedreptãti în CEH

Sunt zeci de oameni în functii de conducere, care au salarii uriase si au îndeplinit demult conditiile de pensionare, sau sunt în pragul pensiei. Sindicalisti, directori si fosti directori sunt acum mutati, ca si inginerii de pe un post pe altul, doar-doar nu vor fi concediati, desi ar fi trebuit sã iasã la pensie de mai mult timp, doar ca sã mai stea, în timp ce oamenii care lucreazã la front, sau în productia de energie sunt acum pusi pe listele de disponibilizare.

Sindicalistii fac primele mãrturisiri, fãrã sã enumere si angajatii despre care vorbesc.

„Avem semnale cã, la nivel de conducere a sucursalelor, se încearcã deja unele tertipuri, presiuni asupra angajatilor, combinatii, aranjamente, permutãri matematice, de a salva unele persoane de la disponibilizare, de la restructurare, de a trece de pe un post pe altul, fãrã a fi promovati prin concurs. Suntem în discutii si, în caz contrar, de nu vom fi confruntati cu listeel de restructurare, vom cere demisiile conducerilor”, a spus Mihai Lorincz, lider sindical la Termocentrala Paroseni.

Sindicalistii spun, de asemenea cã nu vor renunta, în nicio situatie, la acordarea salariilor compensatorii pentru angajatii care vor fi disponibilizati. Asta pentru cã, de vineri dimineatã, încep negocierea Contractului Colectiv de Muncã împreunã cu administratorul. Nu mai putin de 107 de angajati de la Termocentrala Mintia vor fi concediati în baza programului de reducere a cheltuielilor, iar abia acum încep luptele, pentru cã foarte multi dintre angajatii pe functii de conducere ar  fi trebuit sã pãrãseascã sistemul de câtiva ani, pentru cã îndeplinesc conditiile de pensionare, ori mai au putin pânã la pensie.

„Nu mai avem nimic din CCM, nici tichete de masã, nici masã caldã, nici transport, nici ajutor de deces, ori ajutoare sociale, pentru cei care au accidente de muncã, zilele libere plãtite pentru evenimente deosebite în familie. Nu vom renunta la plãtile compensatorii pentru cei care pleacã din sistem în programul de restructurare – disponibilizare, pentru cã s-ar crea un precedent, acum si pentru cei care vor mai pleca în viitor”, a mai adãugat sindicalistul din Valea Jiului.

Presiunile si pilele, pe care sunt tinuti si sindicalistii si consilierii directorilor din CEH, îi fac pe mineri si pe energeticieni sã se revolte, pentru cã lor li se cere sã plece si sã gãseascã muncitori pe diverse puncte-cheie, în timp ce consilierii de toate felurile ai directorului general stau pe functii, desi au vârsta de pensie de ani buni.

Diana Mitrache

12 comentarii la „Sindicatele denuntã presiuni si nedreptãti în CEH

 • 14 iulie 2016 la 20:07
  Permalink

  sa plece toti care indeplinesc conditiile de pensie ,fara a se tine cont de functie ,nimeni nu e de neinlocuit ,se dau mari specialisti , se vede unde au dus ceh , . dar cum toate se fac in interesul pensionabililor ,de la varf ,ei o sa ramina .

 • 14 iulie 2016 la 22:11
  Permalink

  Corect si cinstit ar fi ca in primul rand sa plece din sistem toti cei care indeplinesc conditiile de pensie incepand de la nivel de director general pana la nivel de muncitor necalificat, fara nici O EXCEPTIE.
  Apoi be baza celor ramasi sa se faca o redistribuire, reorganizare, in mod contrar sigur vor fi uni care vor urmari sa scape.
  Nu pot sa faca un program de restructurare cei care ei insisi sunt de restructurat, asta deoarece nu vor fi corecti, vor face tot posibilul, si asta si urmaresc dupa cum se vede, sa se scape mai intai pe ei, chiar dac vor trebui sa plece din sistem oameni care mai au pana la pensie si au de intretinut familii.
  Ma intreb daca lor le-ar fi convenit sa fie dati afara in urma cu ceva ani cand nu se puteau pensiona…

 • 15 iulie 2016 la 09:22
  Permalink

  o sa ma fac muncitor pana trece valul si dupa aceea imi iau inapoi postul de sef sector……sic,sic,sic

 • 15 iulie 2016 la 12:58
  Permalink

  minele sunt conduse de oameni cu conditii de pensie pusi pe capatuiala uitati va ce face hurez la lonea omul lui bobar face numai afaceri dubioase si mai si bate minerii care ii atrag atentia la fel rascolean sau duma,nadasan dumitru claudiu sau buda sa nu uitam liderii care au toti conditii de pensie sa plece jurca,nica ciubotaru si nu in ultimul rind fosilele care stau in ceh jujan,stancu,melczersau zamfir astia sa plece si sa lase in pace oamenii amariti.

 • 15 iulie 2016 la 18:29
  Permalink

  Fara bani nimeni nu vrea sa plece ,cu riscul de a intra in faliment.

 • 15 iulie 2016 la 20:05
  Permalink

  Sindicatele neafiliate-faceti ceva concert.toata ziua dati declaratii aiurea prin press.informati PE iohanis.pe ciolos de cardasia pensionabililor sindicalististi SI conducatori. Toata ziua declarati in media ceea CE oamenii cunosc. Mergeti Mai departe cu informarea fratilor. Apropo de CE nu se discuta SI varianta cu al doilea membru al familiei angajat la ceh SI a cel al smecherilor cu contractul suspendat SI plecat in alte zari . Trebuie Sa fie legs SI pt smecherii astia. Sunt atatea variante. La DOI membri Ai fam.sa plece fel cu salad Mai mix SI at FI o sansa pt cei care Raman Fata venituri. Sa ca e frica de sefi(din ambele tabere-conducere-indicate) . Cu asta at FI de acord SI muntele ca nu prea sunt DOI din fam la ceh.

 • 16 iulie 2016 la 13:35
  Permalink

  nu vor sa plece nici cu bani nici fara bani ptr ca le place sa pupe-n ,,,,,,,pe sefi

 • 17 iulie 2016 la 09:19
  Permalink

  oare se va introduce articolul prin care cei care au 45 de ani si 20 de subteran sa fie schimbati de pe functii? sa paota pleca fericiti la pensie asa cum era in CCM DIN 2012 ? CU SIGURANTA NU .

 • 19 iulie 2016 la 07:44
  Permalink

  au inceput propunerile de restructurare la mina Lupeni.Oare vor incepe cu Balea ,Artene,Vancea , si mai sunt multi ca ei.Domnul Balea se lauda ca el nu pleaca deoarece postul lui nu se restructureaza.ALOOOO GENERALE ,Despre ce reduceri de cheltuieli vorbesti ? Iara facem discriminare.Sindicatele de ce nu vin sa ne prezinte platforma de reorganizare in baza careia vor pleca din sistem doar anumite persoane? Pai frate ,daca vrei reducere de personal trebuie sa incepi cu inceputul nu cu sfarsitul.Cu salariu unui ing.sef platesti 5 lucratori de valoare.Am gasit solutia,O sa ne apucam cu totii de furat plasa de mina si o sa scapam de marea restructurare,asa cum au facut alti mai jmecheri care se fac ca muncesc in CEH Div.miniera.

 • 19 iulie 2016 la 09:20
  Permalink

  posturile fraierilor care nu sar la cap alea sunt restructurabile,pupin….stii stau si sa lafaie la sectoare auxiliare inchisi prin baraci s-au fac ciubucuri ptr sefi,,,,,,sindicatul ce face?ce rol mai are el>? cine mai are nevoie in ziua de atsazi de sindicat?

 • 19 iulie 2016 la 14:44
  Permalink

  Branzan e omul cu capul PE umeri SI cred ca VA face restructurarea ASA cum trebuie,Mai ales ca are la ons o sefa adevarata. AR FI „culmea” Sa plece sefii astia care „au pus PE butuci” mineritul.

 • 19 iulie 2016 la 16:24
  Permalink

  Ok,de acord sa plece toti lucratorii care au indeplinit privilegiul de pensie anticipata ,dar sa plece TOTI,de la al cu tata-n gfura pana la cel cu sula-aan gura.Sa se numeasca pe posturile lor oameni mai tineri si pensionabili sa plece din sistem .Nu uni pleaca ca sunt mai prosti si alti raman ca sunt mai hoti.Adica cum vine asta?Nu frate,trebuie sa fie clart.De la sindicalisti care au conditile indeplinite pana la sefii de sus in jos.AAAA,sefii raman ca fara de ei nu merge treaba?,merge mai si fara de ei ,si poate mult mai bine.Generratia tanara trebuie sa iasa la rampa si sa arete ceea ce sunt in stare .

Comentariile sunt închise.