Sindicatele cautã solutii pentru minele fãrã ajutor de stat

Dacã la Lupeni si Lonea ajutorul de stat va contrabalansa diferenta dintre costurile de productie si pretul de vânzare, la minele Livezeni si Vulcan trebuie gãsite solutii optime. Tocmai de aceea, sindicalistii de la Muntele au urgentat discutiile cu responsabilii din ANRE si cei care asigurã implementarea Servicilor de Interes Economic General – SIEG.

Asta, pentru cã termenul limitã pânã ce va fi fãcutã notificarea privind ajutorul de stat necesar este 15 mai. „Este foarte important ca, la fundamentarea SIEG, sã se recunoascã costurile de fundamentare a productiei, de la cele douã exploatãri miniere, care nu vor beneficia de ajutor de stat, Livezeni si Vulcan. Am atras atentia ca functionarea celor douã grupuri care vor rãmâne, unul la Paroseni si unul la Mintia, pe cãrbune, sã fie continuã, pentru a nu exista sincope în desfãsurarea activitãtii”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele. La întâlnirea de la Bucuresti au participat sindicalistii de la Muntele, pe partea minierã, cei  de la Mintia, reprezentanti ai Consiliului de Administrare al CEH, ai ANRE si Transelectrica, dar si membri ai comitetului de lucru pentru SIEG.  Sãptãmâna viitoare luni, va avea loc o nouã rundã de întâlniri, urmând ca toti cei implicati sã vinã cu date concrete si  mãsuri exacte.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Sindicatele cautã solutii pentru minele fãrã ajutor de stat

  • 3 mai 2017 la 20:16
    Permalink

    grasule inchidele pe toate ,dar nu uita sa iei ceva mita sau o angajare?

  • 4 mai 2017 la 10:19
    Permalink

    vine caldura si iarasi probleme cu costurile MGW-tului produs de huila de valea jiului si iarasi economii si iarasi ramanem fara masa calda si transport si iarasi si iarasi

Comentariile sunt închise.