”Si Ponta mai vrea o datã, asa si eu!”

Valea Jiului reprezintã ceva peste jumãtate din efectivul PSD al judetului Hunedoara si ca urmare de aici se hotãrãste cine va fi presedinte de judet în partidul lui Victor Ponta. Pentru cã în prima parte a acestui an va avea loc Congresul PSD, alegerile încep de jos si pânã sus, la judet si centru.

La Petrosani, s-a demarat organizarea alegerilor în teritoriu, respectiv la cele 26 de organizatii de pe lângã sectiile de votare, sau de cartier cum mai sunt numite, alegeri care vor avea loc în luna februarie, dupã care vor urma cele municipale.

”Avem 856 de membrii militanti si circa 300 de simpatizanti. În luna februarie, începând chiar cu data de întâi, fiecare organizatie din cele 26 câte avem în Petrosani îsi va alege presedintele, secretarul, casierul si câte doi membri în biroul organizatiei teritopriale. Apoi în sedinta biroului executiv se va fixa data alegerilor municipale, dar pânã în data de 20 martie” – a declarat secretarul Organizatiei PSD Petrosani, Gabriela Sepetan.

Rus si-a intrat ”în mânã”

Astfel am aflat cã actualul presedinte al social-democratilor din Petrosani, Ioan Rus, va mai candida pentru încã un mandat, iar contracandidati nu se întrevãd deocamdatã. Miscãri de împrospãtare se simt doar în zona vicepresedintilor si al membrilor conducerii partidului, acolo unde se pare cã vor candida cu certitudine si alte persoane. Întrebat dacã va mai candida pentru un nou mandat, Ioan Rus, precizat cã abia si-a reintrat în mânã, deci cu certitudine – da.

”Si Victor Ponta mai vrea o datã, asa si eu! Deci eu de ce sã nu vreau sã candidez pentru functia de presedinte PSD Petrosani? Avem multã treabã în teritoriu si sunt dispus sã-mi asum reponsabilitatea”- a declarat presedintele PSD Petrosani, în functie, Ioan Rus.

Cosmin Nicula nu vrea ”cãpitan de judet”, la tineret – Ciodaru…

La nivelul judetului Hunedoara, pentru conducerea organizatiei s-au vehiculat mai multe candidaturi. Cea a actualului presedinte, deputatul Laurentiu Nistor, dar si cea a senatorului de Hunedoara, Cosmin Nicula. Doar cã Nicula a declarat în sedinta de vinerea trecutã cã nu va candida pentru aceastã functie politicã. Cum Valea Jiului detine mai mult de jumãtate din efectivul PSD din judet, delegatii pentru conferinta judeteanã de alegeri vor fi majoritari din aceastã zonã si pe cale de consecintã va decide cine va fi seful social-demoratilor la acest nivel.

La organizatia de tineret a judetului Hunedoara se va schimba cu certitudine ”garda”, pentru cã fostul presedinte, Natalia Itontero, a depãsit limita de vârstã, iar ca potetial viitor presedinte se vehiculeazã un nume din Valea Jiului, cel al lui Dacian Ciodaru, actual presedinte al Ligii Studentilor PSD Petrosani.

Doar femeile din PSD vor sta linistite, pentru cã se aflã ”în mandat”, aici urmând a se face alegeri doar în anul 2014.

Ileana Firtulescu

Un comentariu la „”Si Ponta mai vrea o datã, asa si eu!”

  • 29 ianuarie 2013 la 02:33
    Permalink

    PSD-ul (Cosmin Nicula prin Costel Alic) si Cristian Resmerita a tradat dupa alegeri valea jiului.Nu vom uita aceasta tradare.

Comentariile sunt închise.