Şi-au testat maşinile de teren pe pajiştea alpină

”Temerarii” sunt doi tineri din Lupeni, care şi-au testat maşinile off-road pe un drum forestier. N-au fost mulţumiţi de rezultate şi au răscolit şi o pajişte alpină. Cei doi au fost prinşi şi amendaţi de jandarmii montani.
”Temerarii” sunt din municipiul Lupeni şi au fost descoperiţi de jandarmii  montani în timpul executării unei misiuni de verificare la graniţa dintre localităţile Runcu şi Lupeni.
“Jandarmii montani din Runcu au sancţionat contravenţional cele două persoane cu amendă în valoare de 1000 lei, fiecare, pentru faptul că au circulat cu autoturismele de teren în scop de agrement pe pajiştea alpină a localităţii Runcu, pentru testarea autoturismelor off road”, a precizat IJJ Gorj. Circulaţia pe pajişti cu orice alte mijloace de transport, inclusiv cu atelaje, altele decât cele folosite pentru activităţi agricole de către cel care utilizează pajiştea, cu excepţia circulaţiei cu orice mijloace de transport în situaţii de urgenţă generate de calamităţi, accidente de orice natură, precum şi cu  autovehicule, motociclete şi ATV-uri sau mopede în  vederea organizării de activităţi sportive, de recreere şi turism, cu acordul deţinătorului sau al utilizatorului, în condiţiile legii se sancţionează cu amendă.
Maximilian Gânju