Sezonul de schi se apropie de final

Sezonul de schi din statiunea montanã Parâng se apropie de final. La sfârsitul acestei sãptãmâni vor avea loc mai multe competitii sportive, însã cu acestea sunt cele care încheie sezonul de iarnã.
Potrivit celor din munte, iarna 2018-2019 a fost una fructuoasã pentru statiunea montanã. Dovadã stau si cifrele prezentate de autoritãtile locale de la Petrosani încã de la începutul acestui an. De la deschiderea  sezonului, de la jumãtatea lunii  decembrie si pânã în luna februarie, cele douã instalatii de transport pe cablu au contribuit la bugetul local, în cele douã sãptãmâni pentru care se face raportarea, cu peste 280.000 de lei.
“Este pentru prima datã când mergem la capacitate cu toate  instalatiile din Parâng. În ultimele douã sãptãmâni, veniturile înregistrate la domeniul schiabil au fost, la telescaunul vechi de 131.816 lei, iar la telescaunul TS 3 veniturile au fost de 141.871 de lei. Am avut, în douã sãptãmâni 15.841 de accesãri, asta înseamnã bilete vândute, dar nu neapãrat  persoane, pentru cã o persoanã  poate sã meargã de mai multe ori cu o instalatie de transport pe cablu”,  spunea în luna februarie, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
În Parâng se poate ajunge cu douã telescaune, unul vechi de jumãtate de secol si unul nou, inaugurat în anul 2013.
Cosmin BACIU