Sezonul de schi din Parâng este pus în pericol

Turistii care vor veni la schi în Parâng în acest sezon riscã sã nu aibã cu ce urca în statiune.Telescaunul Parâng administrat de falimentara SC Gospodãrie Prest Com si noul telescaun care va fi finalizat pânã la inaugurarea sezonului ar putea rãmâne nepornite pentru cã municipalitatea n-are nici oameni si nici fonduri pentru a le tine functionale în sezon.

Consilierii locali trebuie sã gãseascã în timp scurt o modalitate pentru a putea tine operationale instalatiile de transport pe cablu. În caz contrar, la iarnã Statiunea Parâng, pentru prima datã în istoria sa va fi închisã. Aceasta din simplul motiv cã turistii nu vor avea nici o solutie sã urce la pârtii.

Edilii s-au gândit la darea instalatiilor în administrare unei societãti aleasã prin licitatie publicã si care sã rãspundã de întretinerea si functionarea instalatiilor si asteaptã propuneri astfel încât sezonul sã nu fie compromis. „Ce vom face cu domeniul schiabil. Gospodãria e în insolventã si probabil va da faliment. Noi nu vom avea resurse de a tine telescaunul vechi si cel nou în functiune. Asteptãm solutii, propuneri de la consilierii locali. Spre exemplu eu cred cã Primãria ar trebui sã încaseze banii pe servicii si apoi sã plãteascã administratorul domeniului schiabil. Nu trebuie sã fie asa, e o propunere dar tocmai de aceea spun cã ne trebuie solutii si propuneri”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Alesii locali vor fi pusi la curent cu situatia domeniului schiabil si investitiile fãcute în Parâng, astfel ca în perioada urmãtoare sã se poatã lua o decizie care sã tinã statiunea de lângã Petrosani deschisã în sezon.

Maximilian Gânju

6 comentarii la „Sezonul de schi din Parâng este pus în pericol

 • 3 august 2012 la 04:52
  Permalink

  Cei care au luat bani pentru asa zisul marele domeniu schiabil ar trebui pusi la zid.
  In loc de un scaun bun si functional,vom avea doua oprite.
  Foarte inteligent.Chiar nu se sesizeaza nimeni?
  Cum isi permit astia sa fure banul public?

 • 3 august 2012 la 09:47
  Permalink

  Intrebat-il pe Ritzi de bani !

 • 3 august 2012 la 12:47
  Permalink

  Si este interesant,cum se poate ca doua telescaune sa se intersecteze,nu cred ca este legal conform normelor ISCIR,este suficient de aberant din punctul de vedere a oricarui om care gandeste,in final,in aceasta tara este posibil orice.

 • 4 august 2012 la 08:22
  Permalink

  O forma mascata de a induce, sau propune sbtil ca trebuie concesionat DOMENIUL SCHIABIL, la nimeni altcineva decat domnul GARDEAN. Imi este sila,….RUSINEEEE…chiar ne gredeti prosti?

 • 4 august 2012 la 13:26
  Permalink

  dupa ce au facut statia unui telescaun din bani publici in curtea lui gardean la rusu acum vor sa i dea moca telescaunul si restul oare vila lui tibisor din bucuresti crescuta pe terenul lui gardean face parte din ecuatie

 • 5 august 2012 la 15:18
  Permalink

  Stai bland Monica,la Lupeni e aceasi problema,Parau vrea moca gondola, la fel cum a luat si teleschiurile de la mina Lupeni nemaivorbind de telescaun.Toata lumea vrea moca si fraierii da-i in masa sa platesca !

Comentariile sunt închise.