Serbãrile zãpezii în Parâng, carnaval în Straja

Au început întrecerile pe zãpadã si în ambele statiuni din Valea Jiului, Straja si Parâng turistii au fost asteptati sã ia parte la douã evenimente în weekend-ul care a trecut. În Parâng, duminicã a fost Ziua Mondialã a Zãpezii, iar în Straja, carnaval.
Evenimentul din Parâng, organizat de Scoala de Schi Parâng si sustinut de Primãria Municipiului Petrosani, si-a propus sã aducã în statiune sute de copii, serbarea fiind o premierã pentru zona turisticã de la noi, doar pe viitor se doreste transformarea ei într-o traditie.
Astfel, de ”Ziua Mondialã a Zãpezii”, copiii cu vârste între 4 si 14 ani au putut beneficia de lectii gratuite de schi, snowboard ori au putut sã încerce o sanie de concurs pe o pârtie oficialã.
Potrivit primarului municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, municipalitatea a oferit acces gratuit copiilor, cu vârsta de pânã la 14 ani, la instalatiile de transport pe cablu. În plus, administratia localã a pregãtit pârtiile astfel ca turistii care au urcat la schi sã le gãseascã în conditii perfecte. Si la Straja a fost amenajatã pârtia de sub telegondolã, iar în  week-end acolo a fost carnaval. Startul s-a dat tot duminicã, în 21 ianuarie, când, la Straja, a avut loc Carnavalul Zãpezii, iar toti cei costumati au  avut reducere de 30% la transportul pe cablu.
La sfârsitul acestei sãptãmâni câteva mii de turisti au petrecut în statiunea montanã Straja, bucurându-se de pârtiile excelente, dar si de surprizele oferite de cabanieri.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Serbãrile zãpezii în Parâng, carnaval în Straja

  • 22 ianuarie 2018 la 20:19
    Permalink

    Ii foarte frumos in Parang !

Comentariile sunt închise.