Senatorul Cristian Resmeritã vrea timp precis pentru studiul elevilor

Parlamentarii au initiat un proiect de lege pentru modificarea art.66 din Legea educatiei nationale nr.1/2011.  Printre semnatarii initiativei legislative se numãrã si senatorul PSD, Cristian Resmeritã. Parlamentarii propun stabilirea unui numãr de ore la clasã, în functie de vârsta elevilor.
“Propunerea legislativã are ca obiect modificarea alin. 1 al art. 66 din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011, cu modificãrile si completãrile ulterioare, în vederea reglementãrii numãrului de ore la clasã, în functie de vârstã. Astfel, vor fi prevãzute în medie 20 de ore pe sãptãmânã pentru învãtãmântul primar, în medie 25 de ore pe sãptãmânã la învãtãmântul gimnazial si în medie 30 de ore pe sãptãmânã la învãtãmântul liceal”, aratã proiectul  semnat de mai multi parlamentari, între care si senatorul PSD, Cristian Resmeritã.
Potrivit parlamentarilor, “mãsura propusã vine sã completeze modernizarea programei prin regândirea bugetului de timp alocat învãtãrii, din perspectiva implicatiilor pe care le au planurile cadru de învãtãmânt si continutul curricular al  programelor scolare, dar si practicile didactice asupra timpului personal al elevilor”.
Reglementãrile actuale nu prevãd un timp alocat studiului, astfel cã parlamentarii vor sã defineascã aceastã perioadã.
“Numãrul de ore alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregãtire este stabilit prin planurile-cadru de învãtãmânt si se aprobã prin ordin al ministrului educatiei, cercetãrii, tineretului si sportului. Aceste ore sunt alocate atât pentru predare si  evaluare, cât si pentru învãtarea în clasã, asistatã de cadrul didactic, a continuturilor predate”, aratã forma actualã a legii.  Varianta propusã de parlamentari a fost votatã în Camera Deputatilor, iar acum se aflã înregistratã în Senat pentru dezbateri.
Monika BACIU

6 comentarii la „Senatorul Cristian Resmeritã vrea timp precis pentru studiul elevilor

 • 5 noiembrie 2018 la 21:05
  Permalink

  Numai proiecte de legi are acest maimutoi in cap,apoi proiectele devin legi (votate de maimu?oii din parlament) ?i de respectat le respecta…nimeni! A se vedea legea recalcul?rii pensiilor pt gr.de munca(sunt doua astfel de legi nerespectate,cea cu aplicare din 2016 ?i cea cu aplicare din octombrie 2018),dar smecherasul asta nu mai zice nimic de recalcul?ri! A?a c? M..E PSD! Ura ?i la gara! Jos cu MINCINOSII!

 • 10 noiembrie 2018 la 19:10
  Permalink

  Eu as vrea sa faca o lege prin care sa se confiste averile nejustificate. Ar ramane senatorul cu curu in wc-ul turcesc din celula 3 Gherla.

 • 12 noiembrie 2018 la 08:03
  Permalink

  Are boul activitate ? ARE . Maine va propune o lege pentru programul de circulatie la Maxi- Taxi . Are boul activitate ? ARE !

 • 12 noiembrie 2018 la 08:05
  Permalink

  URMEAZA PROGRAMUL NINSORILOR….deocamdata e in studiu .

 • 15 noiembrie 2018 la 11:17
  Permalink

  de ce nu propune eliminarea camerelor de luat vedri din saliile de clasa unde au loc examenele de bac ? stie cineva de ce?

 • 16 noiembrie 2018 la 17:48
  Permalink

  da se stie,ca sa sari la cap cu catva gologani ca sa treci examenu

Comentariile sunt închise.