Senatorul Cristian Resmeritã a avut dreptate! Dreptate pânã la capãt pentru pensionarii mineri!

Asa cum a informat zilele trecute senatorul Cristian Resmeritã, pe adresa pensionarilor mineri din Valea Jiului, beneficiari ai Legii 221/2018 al cãrui initiator este chiar senatorul social-democrat din Valea Jiului, au început sã soseascã noile decizii emise de Casa Nationalã de Pensii, care certificã cresterea semnificativã a drepturilor de pensie.
”Beneficiarii Legii 221/2018, pensionarii care au lucrat în grupele I si II de muncã si au iesit la pensie în perioada 1990-2010, au început sã primeascã noile Decizii de pensie, recalculate cu diferente pozitive. Acestea vin, asa cum am mai precizat, dupã ce, într-o primã fazã, le-au fost transmise si deciziile recalculate conform Legii192/2015”, a declarat senatorul Cristian Resmeritã.
Acesta aratã cã între Deciziile emise pe Legea 192/2015 si cele de recalculare a pensiilor în baza legii 221/2018, existã majorãri semnificative ale drepturilor de pensie cuvenite celor care au lucrat în grupele I si II de muncã, acestea fiind între 30% si 50%, dupã cum reiese si din exemplul celor douã Decizii primite de un beneficiar din municipiul Lupeni, prezentat în imaginile ce însotesc acest material informativ.

Potrivit senatorului de Valea Jiului, în perioada imediat urmãtoare, toti beneficiarii drepturilor cuvenite în baza Legii 221/2018 vor primi noile decizii care le aduc majorãri semnificative ale cuantumului pensiei. În acelasi timp, senatorul Cristian Resmeritã face precizarea cã, înainte de a primi Deciziile pe Legea 221/2018, mai pot exista situatii în care, înaintea acestei decizii, pensionarii vor primi si decizia de recalculare în baza legii 192/2015.
”Chiar dacã mai vin decizii pe legea 192/2015, pentru cã acestea sunt regulile birocratice care nu pot fi ocolite, ele nu trebuie luate în seamã, pentru cã nu vor fi oricum aplicate deloc si vor fi urmate, în scurt timp, de Deciziile corecte, emise în baza Legii 221/2018 care face dreptate pânã la capãt celor care au lucrat în minele din Valea Jiului, aducându-le pensii majorate corespunzãtor cu cele primite de colegii lor care s-au pensionat dupã anul 2011”, a mai precizat senatorul Cristian Resmeritã.
Potrivit Legii 221/2018, recalcularea pensiilor prevãzute în prevederile acestei legi trebuie realizatã, integral pânã în luna septembrie 2019, iar toti beneficiarii primesc, pe lângã pensiile mãrite si sumele compuse din diferentele drepturilor ce li se cuvin între pensiile majorate si cele aflate în platã, pentru perioada 1 octombrie 2018 si pânã la zi.

4 comentarii la „Senatorul Cristian Resmeritã a avut dreptate! Dreptate pânã la capãt pentru pensionarii mineri!

 • 3 aprilie 2019 la 20:15
  Permalink

  Domnule Cristian Resmerita senator PSD de Valea Jiului de ce se amana de la an la an modernizarea drumului DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa si spre Transalpina sau sarbatoare la Manastirea de la Groapa Seaca isi rup masinile cetateni Vaii Jiului , tot de la an la an se amana si modernizarea drumului DN 66A spre Herculane , Domeniul Schiabil Parang , … Va rugam faceti demersuri la Ministerul Transportului ca Valea Jiului a votat tot timpul cu PSD (28 de ani) la presedentiale , europarlamentare , parlamentare , locale , … si acesti cetateni platesc taxe si impozite in fiecare an ca si cei din Gorj , Valcea , …

 • 4 aprilie 2019 la 08:26
  Permalink

  Domnule senator Resmerita, tot respectul pentru ceea ce ati facut pentru pensionarii din Valea Jiului. Dar cum ramane cu minerii pensionati inainte de 1990? Sa stiti ca n-au murit toti! Sau daca titularii au murit, au ramas multe vaduve cu pensie de urmas. Cu ele cum ramane? Va rog frumos sa va ganditi si la acest aspect!

 • 11 aprilie 2019 la 23:41
  Permalink

  dreptate era daca mergea el acolo unde ii este locul… impreuna cu seful lui si toti baronii penali

 • 13 mai 2019 la 14:11
  Permalink

  Minciuni,minciuni,minciuni,in luna mai 0 recalculari! 0 voturi o sa aveti,infractorilor!

Comentariile sunt închise.