Semafor pentru pietoni în zona Spitalului de Urgentã Petrosani

Prea multe accidente si ambuteiaje au loc în zona Spitalului de Urgentã din Petrosani, iar, uneori, chiar ambulantele sunt încurcate în trafic.
De vinã sunt oamenii ce trec haotic pe trecerea de pietoni, care a fost mutatã mai sus, din sensul giratoriu, înspre zona complexului comercial din apropiere. Când unul a trecut deja pe zebrã, un alt pieton se gândeste sã coboare si el de pe trotuar si asta a generat multe accidente usoare, ori ambuteiaje, asa încât administratia localã a luat decizia de a monta acolo un semafor pentru pietoni. Acesta va functiona timp de mai multe secunde si doar atunci când pietonii vor actiona butonul care comutã pe culoarea  rosu la masini. „Sunt mereu probleme acolo, pentru cã lumea traverseazã fãrã sã astepte, sã spunem, 30 de secunde, sau chiar mai putin si atunci sigur cã se creazã acel ambuteiaj. Avem în vedere sã semaforizãm acea trecere de pietoni”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Trecerile de pietoni au fost reamenajate la finele anului trecut, iluminate corespunzãtor cu reflectoare pe timp de noapte, iar cum vine primãvara, vor fi montate înapoi ledurile rosii de semnalizare. Ziua, însã, în acest loc este nevoie de un semafor cu actionare manualã, care va ajunge sã fie montat în curând.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Semafor pentru pietoni în zona Spitalului de Urgentã Petrosani

 • 1 februarie 2018 la 21:32
  Permalink

  continua deciziile idioate cu privire la acea zona. Nu va lasati domn primar,asa e cel mai bine, din rau in mai rau.

 • 3 februarie 2018 la 18:29
  Permalink

  Oare cine a fost istetul care a montat acel asa zis sens giratoriu care mai mult incurca traficul decat sa decongestioneze traficul???
  Diana vreau sa filmezi in jurul orei13-14 cand in zona respectiva se deplaseaza catre interventie o ambulanta dar sunt parcate masini la flori,covrigi si ies de la cursuri elevii sa vedem cum arata?

Comentariile sunt închise.